OLVA De Meersen wint één jaar lang fruit en groenten

© PDC
© PDC
Redactie KW

Basisschool OLVA De Meersen profileert zich als een actieve, muzische school en doet er alles aan om dit ook in de praktijk waar te maken. De Brugse basisschool sleepte onlangs een lekkere prijs in de wacht.

De school nam deel aan de wedstrijd ‘Krijtchallenge’ van ‘Oog voor Lekkers’, een campagne waarmee de Vlaamse overheid en de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten willen promoten. De opdracht luidde: maak met stoepkrijt een tekening rond fruit, groenten of melk op je speelplaats en schrijf er een leuke spreuk bij. De tekening van de kinderen van het vierde leerjaar van de school uit Ver-Assebroek viel duidelijk in de smaak van de jury. Directeur Karel Scherpereel kreeg onlangs het bericht dat zijn school de eerste prijs wegkaapte.

Pakkende spreuk

“We hebben de eerste prijs van de provincie gewonnen”, vertelt directeur Karel Scherpereel apetrots. “Per provincie wordt maar één school gelauwerd. We zijn uiteraard heel blij met de prijs. Door deze prijs krijgt onze school een heel schooljaar gratis gezonde porties fruit en groenten voor alle kinderen. De realisatie van de leerlingen van het vierde leerjaar mocht gezien worden. Met heel veel enthousiasme en goesting hebben ze op de speelplaats een grote mond getekend waarin allemaal fruit stak. Ook de spreuk ‘het water loopt ons in de mond met fruit en groenten, lekker gezond’ was best origineel.”

Deze prijs is niet enkel een opsteker voor de kinderen die de krijttekening maakten, maar ook een erkenning voor de inspanningen die de school levert om gezonde voeding te promoten. “ Een enthousiaste groep ouders komt elke woensdag fruit snijden en klaarmaken om aan de kinderen uit te delen. Het oudercomité organiseert en sponsort deze actie. Dat doen we al verschillende jaren. Dan is het leuk als je eens beloond wordt voor je inspanningen”, aldus de directeur van OLVA De Meersen.

Muurschilderingen

Ondertussen is de krijttekening al verdwenen door de regen van de laatste dagen. De prachtige muurschilderingen die de kinderen enkele weken geleden samen met straatartiest Wietse creëerden, zijn gelukkig wel blijvend. “ Ons avonturenpark ziet er een stuk aantrekkelijker uit en de kinderen zijn heel fier op wat ze samen met Wietse realiseerden ”, besluit directeur Karel Scherpereel. (PD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier