OLV Gasthuis staat stil bij corona-uitbraak en viert medewerkers: “Het was een bijzonder zware periode voor iedereen in huis”

© LB
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis staat stil bij een trieste verjaardag. Afgelopen vrijdag was het precies 1 jaar geleden dat de organisatie voor het eerst getroffen werden door een corona-uitbraak. De gevierde medewerkers van het Onze-Lieve-Vrouw Gasthuis werden ook in de bloemetjes gezet.

Als dank en appreciatie voor hun jarenlange inzet, werden de medewerkers met 10, 15, 20, 25, 30 en 35 jaar dienst beloond met een cadeau. “Wij vinden onze medewerkers heel belangrijk binnen onze organisatie. Zonder hen zouden wij er immers niet in slagen om dag na dag onze missie te realiseren.”

“We willen met onze organisatie kwaliteitsvolle, warme zorg bieden aan zorgbehoevende ouderen in regio Poperinge. Dit gaat ruimer dan de bewoners in onze woonzorgcentra en de gasten in ons dagverzorgingscentrum. Wij ondersteunen ook de thuiswonende ouderen via onze thuisverpleging OLV Gasthuis en via onze poetshulp met dienstenscheques vzw Gast en Thuis. Onze verschillende dienstverleningen ondersteunen en versterken elkaar”, zegt directeur Mieke Vandeputte.

Corona-uitbraak

De bedanking van gevierde medewerkers komt voor OLV Gasthuis op een speciaal moment, want afgelopen vrijdag was het exact een jaar geleden dat de organisatie voor het eerst geconfronteerd werden met een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum OLV Gasthuis.

“Het was het begin van een bijzonder zware periode voor iedereen in huis: medewerkers, bewoners, familieleden… Iedereen ging noodgedwongen over zijn grenzen. Elk op zijn eigen manier. Grenzen van flexibiliteit, grenzen van weerbaarheid, grenzen van ‘aankunnen’, grenzen van energie,… We beseffen dat nog niet iedereen alles verteerd heeft wat we meegemaakt hebben. Maar 1 ding is zeker: we deden het samen, over alle dienstverleningen heen, en dat maakte ons sterk. We voelden een verbondenheid als nooit tevoren. Een gevoel dat we willen koesteren. We zorgden voor onze bewoners, gasten en patiënten, maar ook voor elkaar”, klinkt het.

“1 jaar later staan we graag even stil bij wat we samen allemaal doorstaan hebben en houden wij eraan om iedereen te bedanken voor hun bijdrage in het afgelopen jaar. De medewerkers die dagelijks, ook in zeer moeilijke tijden, het beste van zichzelf geven. De bewoners, gasten en patiënten die geduld toonden tot weer meer dingen mogelijk werden. De families die begrip hadden voor de maatregelen die we moesten nemen en ons hun vertrouwen gaven. De vrijwilligers die ons steunden vanop afstand toen ze niet meer in huis konden komen. Tenslotte herdenken wij ook, zeker in deze tijd van Allerzielen, de bewoners die wij verloren tijdens deze zware periode en hun families, voor wie het afscheid nog moeilijker was door de verschillende maatregelen.”

Het Onze-Lieve-Vrouwe Gasthuis is momenteel coronavrij. “Ondertussen kunnen we voorzichtig terug meer het open huis zijn dat we willen zijn. We hopen dat we, dankzij de bescherming van de vaccins en door het goed naleven van een aantal voorzorgsmaatregelen, die openheid kunnen blijven behouden.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.