Olivier Willems zeer blij met titel Chocolatier van het Jaar: “Voelt aan als een ster”

Olivier Willems mag zich Chocolatier van het Jaar 2021 noemen. © www.olivierwillems.be
Redactie KW

Voor de vijfde keer maakt Gault&Millau een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Olivier Willems uit Oostende is de Vlaamse Chocolatier van het Jaar.

In de nieuwe gids werden 97 chocolatiers uit België en Luxemburg opgenomen, goed voor 133 winkeladressen. Er worden ook telkens drie Chocolatiers van het Jaar verkozen: een voor Vlaanderen, een voor Brussel en een voor Wallonië.

“Dat Olivier Willems onze chocolatier van het jaar wordt, is niet verwonderlijk”, klinkt het bij Gault&Millau. “Hij is een bijzondere smaakmaker die pralines ontwerpt die opvallen door hun ‘lekker design’. Ook zijn nieuwste creaties zijn opvallend origineel: dat zijn pralines met een vulling van The Seadog Navy Gin; bedrukt met emoticons; of als hommage aan ‘James Ensor’ gevuld met Earl Grey, praliné en fleur de sel. Olivier Willems overtuigde dit jaar de jury met technisch hoogstaande creaties met intense en evenwichtige smaken.”

“We waren al heel blij dat we de laatste jaren in de gids stonden, maar als je dan ook nog eens de award als Chocolatier van het Jaar krijgt, dan voelt dat aan alsof je een ster krijgt. Naar publiciteit toe is dat een grote surplus voor onze zaak. Maar het is tevens een erkenning voor het werk en voor de liefde voor de chocolade. Je weet ook nooit wanneer recensenten langs komen. Die mensen komen undercover. Ze kijken vooral naar de verpakking, de beleving en uiteraard ook naar de smaak van de pralines. Je moet aan het totale plaatje van criteria voldoen om de prijs in de wacht te slepen”, glundert Olivier. (MVM/JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.