Oliebollen voor medewerkers van Kortrijkse woonzorgcentra

Heidi Coussens. © foto EDB
Redactie KW

Bij frituur Bertrand worden vanaf vrijdag oliebollen gebakken voor de medewerkers van woonzorgcentra en assistentiewoningen in Groot-Kortrijk.

“In totaal zijn er 27 woonzorgcentra en assistentiewoningen waar we in een week tijd oliebollen zullen afgeven”, zegt Heidi Coussens van frituur Bertrand. “Normaal doen we dit tijdens de Kortrijkse Paasfoor voor de bewoners, maar nu willen we onze blijk van dank en appreciatie tonen aan de medewerkers in de zorg.”

Geen kermissen

Heidi vertelt dat ze de frituur niet mag verplaatsen. “We bakken dus thuis en zullen de oliebollen afleveren in taartdozen”, vertelt ze. De eerste plaats waar er oliebollen zullen afgegeven worden is in woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk. “We beginnen vrijdag. Op zaterdag en zondag zullen we nergens gaan want dan is er minder personeel aanwezig. Volgende week doen we verschillende plaatsen“, zegt Heidi, die de zaak runt samen met haar man, zoon en schoondochter.

In Bissegem waar Heidi en haar familie wonen leveren ze in het woonzorgcentrum ook oliebollen voor de bewoners. “Momenteel kunnen we toch niet werken, want er zijn nergens kermissen”, luidt het bij de foorkramers.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier