Oliebollen in OC De Stekke Moorsele

De enthousiaste vrijwilligersploeg van het lokaal dienstencentrum Martha is er klaar voor. © gf
Redactie KW

Oliebollen zijn voor velen een lekkernij. Dat zie je aan de lange rij voor het oliebollenkraam op de kermis en aan de suikerneuzen bij de kinderen. Maar niet iedereen geraakt op de kermis, of kan die lange rij trotseren. Daarom bakken vrijwilligers op maandag 4 oktober weer oliebollen in OC De Stekke. Iedereen is welkom.

Vrijwilligers van lokaal dienstencentrum Martha slaan nu al voor de zesde keer de handen in elkaar om verse oliebollen te bakken. Het dienstencentrum organiseert diensten en activiteiten voor iedereen in Moorsele en omgeving, met bijzondere aandacht voor wie iets meer kwetsbaar is.

Het idee werd zes jaar geleden voor het eerst op tafel gelegd. Miranda was toen trekker van de vrijwilligersgroep.

“Er was toen geen oliebollenkraam op de kermis en ik had al van verschillende mensen gehoord dat ze er graag nog eens wilden eten”, vertelt Miranda. “We hadden ook al verschillende spelen zelf gemaakt zoals het Kloefenspel of een rollebol. Zo kwamen we op het idee om na de oliebollen de volksspelen uit te zetten en hadden we onze eerste Kermis in de Stekke.”

“We moesten wel nog een goed recept hebben. Gelukkig wilde Isabelle meewerken”, weet Miranda.

Deeg voor 100 man

“Ik bak graag en een beetje van alles”, vertelt Isabelle. “Het is niet zo evident om voldoende deeg te maken voor 100 man, want door de gist begint dat deeg te rijzen. We brengen het deeg zo kort mogelijk voor het bakken naar de Stekke en dat houdt het risico in dat onze auto ook een beetje oliebol wordt.”

“Zeker voor oudere mensen, of wie niet meer zo mobiel is, is het soms jaren geleden dat zij nog oliebollen mochten proeven. Het is een plezier om aan dit initiatief mee te werken.”

Maandag 4 oktober is het zover. Dan kan iedereen met nog een beetje plaats in de maag, vanaf 14 uur zijn plekje zoeken in het ontmoetingscentrum op Moorsele Plaats.

John en Christine zijn ook van de partij. Al enkele jaren helpen zij oliebollen bakken. “Het begint natuurlijk bij goed deeg, maar je moet ook zorgen voor een goede scheplepel. Zo zorg je voor een mooie ronde bol. En dan komt het erop aan om ze juist lang genoeg te laten bakken: goudgeel.”

Roger komt elk jaar proeven. Als flatbewoner en vrijwilliger in het woon-zorgcentrum kan hij de inzet van hele ploeg waarderen. “Zo kom je nog eens buiten en kom je volk van vroeger tegen. Het smaakt en een spelletje achteraf zorgt voor een leuke sfeer. Het is een ware kermis in de Stekke”, vertelt Roger.

Info: ldc.martha@wevelgem.be of 0470 93 67 67.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier