Oldtimers voor het eerst op de rode loper naar de Europahal in Tielt

Stefaan Deruyck (staand uiterst links) met zijn organisatieteam. © Foto WME
Redactie KW

Op zaterdag 9 juni vindt in en rond de Europahal de twaalfde editie van Nitro Sensations plaats. Organisator Stefaan Deruyck hoopt samen met zijn team vele autoliefhebbers te mogen verwelkomen.

De organisatie luistert naar de naam Nitro Productions, maar wat betekent het precies? “Nitro staat voor een lachgas die in de motor wordt gespoten van een wagen om een groter vermogen te creëren”, legt Stefaan Deruyck uit. “Productions staat voor de creativiteit van events die we waarmaken op auto-evenementen. Onze slogan is dan ook ‘We put some boost in your event’.”

Zaterdag mag de organisatie twaalf kaarsen uitblazen. “Gezien de strenge maatregelen en keuring op oldtimers wordt dit de allerlaatste keer dat we oldtimers op de rode loper laten rijden. Iedereen kan onder begeleiding en presentatie zijn oldie voorstellen aan het grote publiek. De oldtimers worden verzameld op de ringbaanparking en worden dan onder begeleiding over de rode loper gereden in de Europahal.”

Creativiteit

Dat dergelijke evenementen vaak een fast and furious-gehalte hebben, spreekt Stefaan Deruyck steevast tegen. “The Fast and the Furious is een misdaadfilm waarin veel actie met wagens voorkomt. Het aspect van tuning en personaliseren van de wagen is uit den boze. Het is een wekelijkse bijeenkomst in de volledige Benelux, waar vrienden met dezelfde hobby ideeën en passie delen. De autoliefhebber zorgt voor zijn pareltje. Het is meer een stylingevent, aangezien alle stijlen en merken zijn toegelaten.”

“Ook vanuit Denemarken hebben we enkele wagens die je niet alle dagen ziet”

Heel wat auto’s zullen te bewonderen zijn, maar wie eruit springt, blinkt volgens Stefaan uit in één onderdeel. “Creativiteit is de grote vaandel doorheen het hele evenement. Er is een top 25 ‘Show & Shine’, dat zijn de wagens waarbij het volledige plaatje klopt: de mooiste of meest exclusieve velgen, de gekste wrap, concept of muziekinstallatie… Het concept kan alle kanten opgaan zoals uit een bepaalde film, voorwerp, artiest… Ook oldtimers zijn al 25 procent van het evenement geworden. Een Trabantje uit Berlijn is een zeldzame oldtimer en vormt een uitdaging om mee te rijden. Zo’n auto zal aanwezig zijn op ons evenement. Ook vanuit Denemarken hebben we enkele wagens die je niet alle dagen ziet.”

Vliegangst

Als organisator van Nitro Sensations kan het niet anders dat Stefaan een autofreak is. “Van in mijn kindertijd ben ik al bezig met alles dat vier wielen heeft. Vanwaar ik de microbe heb gehaald, weet ik niet echt, maar creativiteit en een passie voor motors zijn er altijd geweest. Zelf rijd ik ieder jaar voor mijn job 70.000 kilometer als sales manager voor een multinational en heb ik dankzij mijn wagen al half Europa gezien. Londen, Dublin, Kopenhagen, Lissabon, Barcelona, Praag, Stuttgart en Rome zijn de steden die ik al bezocht heb voor het werk. Voor vliegen heb ik een grote vrees, maar autorijden is mijn grote passie. Helaas is het verkeer de laatste tien jaar in België superdruk geworden, waardoor files een dagelijkse gewoonte geworden zijn”, besluit Stefaan Deruyck. (KM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier