Oktoberfoor volgt sluitingsuur cafés

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De nieuwe maatregelen, opgelegd door de overheid, stelt dat uitbaters van cafés om 23 uur de deuren moeten sluiten. Ook de Oktoberfoor, nog tot en met 8 november, in Oostende, moet vanaf nu om 23 uur dicht.

“De beslissing werd vandaag, maandag, genomen door de lokale veiligheidscel van Oostende. De kermis zal dus nooit langer open zijn dan de cafés in de stad”, stelt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

“De politie zal de komende dagen en weken controleren of de maatregelen worden nageleefd. Indien nodig zal de veiligheidscel bijkomende maatregelen nemen. De Oktoberfoor kan enkel blijven doorgaan op twee voorwaarden: de besmettingscijfers mogen niet verder blijven stijgen en er is de vereiste dat zowel de foorkramers zelf als de bezoekers zich altijd aan de regels houden om de veiligheid te garanderen.”

Instructies stewards

De veiligheidscel roept iedereen op om de maatregelen goed na te leven en te luisteren naar de instructies van de stewards op de kermis. “Hou afstand, sta met niet meer dan vier personen bij elkaar, was en ontsmet je handen en draag te allen tijde je mondmasker op een correcte manier”, besluit de burgemeester.

Zondag betrapte de lokale politie van Oostende drie kermisuitbaters op het niet dragen van een mondmasker, laat de politie nog weten. De drie kermisuitbaters mogen zich aan een GAS-boete van 250 euro verwachten. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier