Oktoberfest moet klassieker worden in Deerlijk

Het feestcomité van de Statiewijk met vooraan v.l.n.r. Germain Cloet, Carl De Donder, Philippe De Roose, Luc Hallewaert en Willy Cattebeke. Midden v.l.n.r. Philippe Deruyck, Steven Phyfferoen, Marc Debaere en Youri Vercaempst. Achteraan v.l.n.r. Johan Algoet, Dominique Warnez en Maarten Migneau. (Foto MVD)
Redactie KW

De gemeentelijke kermismolen draait op volle toeren. Na de geslaagde activiteiten in het centrum is het van vrijdag 5 tot en met maandag 8 oktober de beurt aan de Statiewijk om de feestvlaggen te hijsen. De uitschieters zijn het Oktoberfest en de vedettenparade.

Het feestcomité van de Statiewijk heeft weer een gevarieerd programma in elkaar gebokst. “Het gaat prima met onze wijk,” stelt voorzitter Carl De Donder. “We hebben een dynamische bestuursploeg die regelmatig wordt verjongd. We pakken elk jaar met een goed gevuld programma uit. Naast onze kermis staan er het hele jaar door allerlei activiteiten op stapel. We houden vast aan onze basisprincipes. ‘Feesten door en voor het volk’ is en blijft ons motto.”

Casier Recycling

Alle feestelijkheden van de 108ste Statiekermis vinden plaats in en om het recyclagebedrijf Casier Recycling, dat als gelegenheidsfeestzaal wordt aangekleed. De festiviteiten starten op vrijdag 5 oktober met een Oktoberfest. “Vorig jaar misten we nipt het wereldrecord tijdens de grootste santé“, gaat Carl De Donder verder. “Het Oktoberfest is nieuw. Het is de bedoeling dat we van deze activiteit een jaarlijkse traditie maken. We hebben speciale bierpotten laten maken en er is passende muzikale animatie voorzien van de Klingerbergerkapelle van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia, het duo Alpen Fever en een verassingsoptreden. De afterparty wordt verzorgd door DJ Thönder. De toegang, inclusief een met een halve liter gevulde bierpot, bedraagt 5 euro. Wie in het thema verkleed is, krijgt er nog een authentieke Bratwurst bovenop…”

“‘Feesten door en voor het volk’ is en blijft ons motto”

Zaterdag 6 oktober kan er vanaf 10.30 uur een boompje gekaart worden in brasserie De Statie. De volksspelen voor groot en klein starten om 13.30 uur. De kinderen worden om 14.30 uur verwacht voor de show ‘Alle gekheid op een stokje’ van Clown Jaspie en Kenny Blitz. Om 16.30 uur is er de berenworp. ‘s Avonds staat traditiegetrouw een vedettenparade op het programma. De optredens van Vlaamse vedetten zijn al jarenlang het uithangbord van de Statiekermis. Dit jaar is men aan de 29ste uitgave toe. Er zijn optredens van Mama’s Jasje, Robby Longo, Willy Sommers, Les Copines, Gene Thomas en Sam Gooris. De presentatie is in handen van Ignace Crombé. Zondag 7 oktober is er om 9 uur een eucharistieviering, opgeluisterd door de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia. Achteraf is er nog een wandelconcert en een aperitiefconcert. Ook de vendeliersgroep De Korepeeties is van de partij.

22ste statieloop

Vanaf 14 uur is het tijd voor de 22ste Statieloop. Er wordt gestart met vijf jongerenlopen. Daarna is het tijd voor het grote geweld. De Statieloop voor wijkbewoners start om 15 uur, de jogging over 5.300 meter om 15.15 uur en de prestatieloop over 10.500 meter om 15.45 uur. Willy en Walters Wondere Wereldorkest zorgt voor de nodige animatie. Vanaf 18.30 uur zijn er nog optredens van Get Ready en De Romeo’s. Op zondag wordt er afgesloten met een groot muzikaal vuurwerk. Maandagnamiddag 8 oktober is er in het Blue Woods Hotel een koffietafel voor de wijkbewoners. Mike Steve zorgt voor de animatie. In café De Boshoek is er nog een biljarttornooi voor de wijkbewoners. In brasserie De Statie staat ook een biljartwedstrijd tussen de Statiewijk en de Belgiek op het programma.

(DRD)

Info: Carl De Donder, 056 77 80 72, 0475 98 10 02 en www.statiewijkdeerlijk.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.