OKRA sluit sportief werkjaar feestelijk af in Oostkamp

Op de foto: het Okra-bestuur met onder andere voorzitter Christiaan Himpens, Hedwige Vanden Bulcke (medevoorzitster), Lionel Coppens (sportverantwoordelijke), John Deweerdt (petanquekampioen 2017/2018), Daniel Sierens (hij was als enige op iedere competitiedag aanwezig), Willy Smessaert (petanqueverantwoordelijke), Jeanine Maertens (dansverantwoordelijke) en Fernand Maene (fietsverantwoordelijke). © PH
Redactie KW

Het sportieve jaar 2017-2018 zit er weer op bij OKRA Oostkamp-Hertsberge. Naar jaarlijkse traditie werd dat gevierd in feestzaal ‘t Boldershof met een heerlijk middagmaal gevolgd door een dansnamiddag.

“De sportactiviteiten van Okra Oostkamp-Hertsberge, kunnen in vier verschillende disciplines worden opgesplitst: fietsen, wandelen, petanque en dansen, elk met een eigen verantwoordelijke”, vertelt Christiaan Himpens die samen met Hedwige Vanden Bulcke het voorzitterschap waarneemt. “Er wordt van begin april tot begin oktober tweewekelijks op maandagnamiddag gefietst. Gemiddeld staan er 35 fietsers aan de start om onder leiding van Fernand Maene een rit van ongeveer 45 kilometer af te leggen.”

“Voor het wandelen wordt er samengewerkt met OKRA-Loppem. Iedere tweede dinsdag spreken we af aan ‘De Strooien Hane’ in Loppem om onder leiding van verantwoordelijke Lionel Coppens een keuze te maken tussen een wandeling van 5, 8 of 12 km.”

“De petanqueclub van Okra telt ongeveer 70 leden van wie er gemiddeld ongeveer 45 spelers echt deelnemen. Iedere dinsdagnamiddag is er in de ‘Boulodroom’ in de Brugsestraat vrij spel en iedere vrijdag geleid spel. De leiding is in handen van Albert Rosseel en Willy Smessaert. De Okra-dansclub telt ongeveer 50 leden. Elke maandagnamiddag verwelkomen we gemiddeld 35 leden voor het lijndansen in ontmoetingszaal De Raat. Het dansmoment staat onder deskundige leiding van Jeaninne Maertens.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier