Okra reisbeurs: 55-plussers zijn fervente dagtrippers en reisfanaten

Redactie KW

Het was vandaag een drukte van jewelste in het Fabriekspand voor Okra’s eerste provinciale reisbeurs ‘Samen Reizen 55+’. Het aanbod washeel divers : van dagtrips tot groepsreizen met begeleiding van eigen reisgidsen. 45 toeristische diensten, musea en onthaal- of vakantiehoeves misten deze afspraak met een heel reislustig publiek niet.

Okra is ondertussen een begrip geworden bij de 55-plussers. “Wekelijks worden er in de vele lokale afdelingen allerlei diverse activiteiten georganiseerd”, zegt provinciaal verantwoordelijke Pol Vandenbulcke. “Sport, cultuur, zorgwerking, voordrachten, inspiratie en ja ook dagtrips en reizen. Vroeger waren dagtrips en groepsreizen de verantwoordelijkheid van de zes regio’s afzonderlijk in de provincie. Waarom zouden die zes regio’s nu niet eens de handen in elkaar slaan en in plaats van elk een regionale reisbeurs één grote provinciale reisbeurs te organiseren, vroegen we ons af? En deze reisbeurs ‘Samen Reizen 55+’ is het resultaat van deze samenwerking.”

Op de beurs stonden in totaal 81 standen. 27 standen groepsreizen, de meeste over de klassieke Europese bestemmingen, met de Okra-reisgids voor de nodige uitleg. Daarnaast waren er 45 standen van toeristische diensten en musea, waar je alle mogelijke info kon krijgen over wat er in eigen streek te zien is en over welke lekkere streekproducten er in West-Vlaanderen zijn. Daarnaast waren er nog enkele algemene infostanden en werden er ook films getoond over de diverse soorten reizen en sportieve vakanties.

Lourdes op vijf manieren

Een van de toppers bij de 55-plussers blijft toch Lourdes. Okra zorgt ervoor dat je daar op vijf manieren kunt naartoe reizen: met de TGV, het vliegtuig, de buis, de motor en jawel ook met de fiets, om er maar op te wijzen dat veel 55-plussers nog topfit zijn

“Okra Reizen werkt samen met touroperators, maar zorgt meestal voor eigen reisbegeleiders, die je best semi-professioneel mag noemen en dag en nacht ter beschikking staan van de reizigers”, vervolgt Pol Vandenbulcke. “55-plussers reizen toch altijd iets anders dan de jongere mensen. Het zijn ook reizen die qua prijs-kwaliteit prima zijn. In de Beneluxlaan 22 in Kortrijk hebben we nu sinds één jaar ons eigen erkend reisbureau, waar Kris Demuynck en haar collega de mensen te woord staan.”

Foto SB
© STEFAAN BEEL

Monique Coussée, Willy Brunet en Ludo Joye uit Beveren-Leie kwamen zich informeren over dagtrips, culturele reizen en zonvakanties. “Die eerste provinciale beurs is een absoluut succes en Okra-leden die hier niet naartoe kwamen hebben ongelijk. Ikzelf ga graag naar Mallorca of Benidorm.” “We doen ook graag dagtrips en gingen met Okra al naar het Tabaksmuseum in Wervik en ook naar Amsterdam en Rotterdam”, aldus ons drietal.

Okra reisbeurs: 55-plussers zijn fervente dagtrippers en reisfanaten

Foto SB
© STEFAAN BEEL

José Thomas, Christiana Ampe, Arlette Vandelanotte en Georgine Eeckhout uit Waregem zijn alle vier alleenstaande vrouwen. “Okra betekent voor ons vrienden ontmoeten”, zeggen ze. “En deze reisbeurs in daar weer een gelegenheid voor. De provinciale formule vinden we trouwens veel beter dan de vroegere regionale reisbeurzen. Er zijn nu veel meer standen. We gaan graag naar landen van wat wij noemen ‘vreemde origine’ zoals Egypte en Marokko. Maar we houden ook van steden als Napels en Rome.” “Ik hou het liefst van een luxevakantie”, voegt Georgine er nog aan toe.”

Okra reisbeurs: 55-plussers zijn fervente dagtrippers en reisfanaten

Foto SB
© STEFAAN BEEL

Annie Linterman, Marie-Claire Delarue en Nicole Cappelle komen uit het naburige Emelgem. Annie is voorzitter van de lokale afdeling van Okra. “Ik reis veel, maar mijn favoriete bestemming is Italië”, zegt ze. “Geef mij maar de zee”, aldus Marie-Claire. “En we houden alle drie van Lourdes. Volgend jaar in juni gaat Okra ernaartoe en we zullen meegaan. In elk geval is zo een reisbeurs interessant voor senioren en ook de reisbrochure is volledig op die 55-plussers gericht.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.