Okra Oostrozebeke opent nieuw seizoen

Okra blijft groeien dankzij het enthousiaste en ondernemende bestuur. © (foto CLY)
Redactie KW

Met optredens en een koffietafel opende Okra Oostrozebeke het nieuwe seizoen. Meer dan 300 leden waren van de partij. De seniorenvereniging telt momenteel 467 leden, mede dankzij de inzet van het dynamische bestuur dat zorgt voor een gevarieerde en goedgevulde jaarkalender.

“Okra staat open voor alle 55-plussers met een open geest. Wij ijveren er vooral voor dat zoveel mogelijk senioren een gezond, aangenaam, creatief en zinvol leven kunnen hebben. Vandaar dat wij bijvoorbeeld ontmoetingen, fietstochten en wandelingen organiseren maar ook acties die de belangen van de leden behartigen. We doen ook aan vorming”, zegt secretaris Gery Vandermeulen.

Trefpunt Okra Oostrozebeke is de grootste socio-culturele vereniging van de gemeente met 467 leden en 233 sportende leden. Een actief bestuur zorgt jaar na jaar voor een goedgevulde en gevarieerde kalender. Trefpunt Oostrozebeke maakt ook deel uit van de gemeentelijke seniorenraad, de cultuurraad, de sportraad en de milieuraad. Okra ondersteunt het jaarlijkse groot seniorenfeest en het 80-plussers feest.

breed Aanbod

Okra pakt uit met een brede waaier aan activiteiten. “Zo zijn er 20 fietstochten voor sportievelingen in de zomer en 25 wandelingen in de winter. De petanqueclub speelt op dinsdag- en vrijdagnamiddag. Op dinsdag- en donderdagvoormiddag wordt er gefitnest in Keep Fit aan een voordelige prijs. Er worden ook 24 kaartnamiddagen manillen georganiseerd in competitievorm. De Rummikub-club telt intussen meer dan 50 leden. Voor diegenen die van reizen houden, worden er jaarlijks twee tot drie busreizen voorzien. Jaarlijks worden er ook vijf ledenbijeenkomsten gehouden ter gelegenheid van een bepaalde periode in het jaar zoals Pasen en Kerstmis en twee keer per jaar schuiven we ook de voeten onder tafel. Uiteraard is Okra de ideale gelegenheid voor sociale contacten met leeftijdsgenoten.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier