Okra houdt opnieuw rommelmarkt in cultuurcentrum Hondius

Eind oktober wordt het cultuurcentrum Hondius weer het decor voor de Okra-rommelmarkt. © gf
Redactie KW

Okra Wakken-Markegem organiseert in het weekend van 30 en 31 oktober een rommelmarkt in cultuurcentrum Hondius. Deze traditie is al ruim twee decennia niet meer weg te denken in de Mandelstreek.

“Voor velen betekent dit het ideale moment om eventjes de kasten leeg te maken en om de zolder op te ruimen. Het is het weekend van de tweedehandsspullen”, zegt Jules Desmet.

“Iedereen beschikt er wel over: overtollig speelgoed, stukjes antiek waarvoor geen plaats meer is, huis- en keukenapparatuur in dubbel gebruik, boeken en illustraties die te mooi zijn voor de papierslag,… Kortom: wat je zelf te veel hebt, maar nog gebruikt kan worden door anderen.”

Geen schoenen/kledij

Je kan tafels, stoelen, koffers, bloemenstaanders, consoles, vazen, glaswerk, speelgoed, boeken, fietsen, lavabo’s, kachels, nachtkastjes, horloges, luchters, koper- en porseleinbeeldjes, lampenstellen, kapstokken, poppen, schilderijen, muurdecoraties, kookpotten, glazen en nog veel meer te koop aanbieden. Belangrijk om weten: kledij, schoenen en voedingsmiddelen worden niet aanvaard.

Wie iets wenst te verkopen kan zijn goederen afleveren op vrijdag 29 oktober van 15 tot 20 uur en zaterdag 30 oktober van 9 tot 12 uur. “Alles wordt genummerd, ingeschreven en geprijsd. De verkoper bepaalt de prijs. De minimale verkoopwaarde bedraagt 2,50 euro.

Meerdere kleine artikelen kunnen samengebundeld worden in pakketjes. Stukken die samen horen moeten duidelijk samengekleefd of -gebonden of ingepakt worden”, aldus nog Jules Desmet.

Ook bar geopend

Op zondagavond 31 oktober, van 17.30 uur tot 19.00 uur kan de opbrengst na aftrek van de kosten afgehaald worden en de onverkochte goederen terug meegenomen.

Ook aan een bar is gedacht om na het struinen door het tweedehandsaanbod nog even te verpozen met vrienden en kennissen. Het Wakkens Kommeke, een typische borrelspecialiteit uit de regio, is niet te versmaden en zoals altijd zijn er lekkere pannenkoeken. De toegang is gratis. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier