Okra Harelbeke, Samana Harelbeke en Samana Stasegem schenken 28 kilo paaseieren

Van links naar rechts Lieze Baekelant, directeur WZC's Harelbeke, voorzitter Lynn Callewaert, Rosanne Mestdagh. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

“Door de coronacrisis werden we als vereniging met een doelgroep van kwetsbare en oudere personen al van heel vroeg genoodzaakt om alle activiteiten vanaf half maart tot eind mei te annuleren. Omdat bij deze annulaties ook de traditionele paasvieringen zijn, zaten we met aankopen die we niet meer konden verdelen”, duidt Rosanne Mestdagh van Samana.

Daarom beslisten de drie verenigingen om deze voorraad weg te schenken. Samana Harelbeke kocht 60 zakken van 250 gram met grote paaseieren. Ze schenken die aan wzc Ceder aan de Leie en de seniorenflats. Samana Stasegem schenkt 80 zakjes van 200 gram met kleine eitjes aan de wc De Vlinder en aan de zorgkundigen van zowel Ceder als De Vlinder. Okra Harelbeke schenkt 130 frangipanecakejes aan de vzw De Oever voor de bedeling van de voedselpakketten.

De drie verenigingen zorgen ook voor een attentie voor hun leden onder de vorm van een kaart of een bloempje aan huis bezorgd door de bloemist en de postbodes. “We wensen onze mensen in de wzc en onze leden een Zalig Paasfeest. Hou jullie gezond en veilig en vooral ‘Blijf in uw kot'”.

Voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke Lynn Callewaert en directeur wzc’s Harelbeke Lize Baekelant kregen de eitjes uit handen van Rosanne Mestdagh van Samana.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier