Okra Bovekerke gered dankzij nieuw bestuur: “Geen grote veranderingen gepland”

Bovenaan v.l.n.r. zien we Luc Toortelboom, Gabriel Pollentier, Lena Plaisier, Monique Doom, Rita Parrein, Jacky Vanbelleghem, Annie Vandaele en Marianne Schollier. Onderaan Irene Vanslembrouck, Erna Roose, oud-voorzitter René Debruyne, nieuwe voorzitter Frieda Vanleene, Jacqueline Verhaeghe en proost Daniel Beernaert. (foto Coghe) © Foto Coghe

Toen het vorige bestuur besliste om er eind vorig jaar mee op te houden, zag het er even naar uit dat Okra Bovekerke zou opgedoekt worden. Maar een team bereidwillige Bovekerkenaars liet dit niet gebeuren en zet nu zijn stevige schouders onder de vereniging. Dit onder leiding van voorzitter Frieda Vanleene.

Okra Bovekerke, dat vorig jaar nog zijn vijftigste verjaardag vierde, vond haar nieuwe voorzitter net over de grens met Bovekerke, in Koekelare. Frieda Vanleene werd aangesproken door Hubert Maertens, regionaal directeur van Okra regio Oostende. Enkele mensen van Okra Bovekerke hadden Frieda getipt als de perfecte kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden, waarop Hubert Maertens bij Frieda aanklopte. “Ik zag dat in eerste instantie niet zitten. Maar ik had hem wel gezegd dat hij mij nog maar eens moest contacteren als hij niemand zou vinden.”

Okra Bovekerke had al een nieuw team klaar, maar niemand was kandidaat om voorzitter te worden. En toen kwam de vraag nog eens terug naar Frieda, die toen wel toehapte. “Er werd mij gezegd dat ik enkel het team moet leiden”, zegt Frieda met een glimlach. Okra Bovekerke is helemaal nieuw voor haar, toch heeft ze wel ervaring. Want Frieda was jarenlang secretaresse van KVLV Bovekerke.

Bestuur verdubbeld

De nieuwe bestuursploeg werd voorgesteld op de nieuwjaarsbijeenkomst. Ook oud-voorzitter René Debruyne was aanwezig met zijn echtgenote Esther. “Ik ben ervan overtuigd dat Frieda een goeie opvolgster is”, zei de ex-voorzitter tevreden. Hij was vijf jaar voorzitter van het Okra-trefpunt in Bovekerke en werd bijgestaan door een vrouwelijk bestuur dat bestond uit Monique Doom, Jacqueline Verhaeghe, Irene Vanslembrouck en Erna Roose.

Het nieuwe bestuur van Okra Bovekerke is zowat verdubbeld in omvang en bestaat naast voorzitter Frieda Vanleene ook nog uit de bestuursleden Johan Dewaele, Rita Parrein, Lena Plaisier, Gabriel Pollentier, Marianne Schollier, Luc Toortelboom, Jacky Vanbelleghem, Ria Vancoppenolle, Annie Vandaele en proost Daniel Beernaert. Ook Johan Dewaele en Rita Parrein zijn nieuwe gezichten binnen Okra.

“We zullen ons baseren op het jaarprogramma van het vorige bestuur. We zijn niet van plan om grote veranderingen door te voeren, althans nu niet”, besluit de kersverse voorzitter. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier