Okinawa huldigt zijn karatekampioenen in Kruiseke

© CLEL
Redactie KW

Met de clubkampioenschappen achter de rug, werden dit weekend de leden van karateclub Okinawa gehuldigd. Tijdens een clubdiner tekende Werviks Burgemeester Youro Casier present voor het overhandigen van de bekers.

Meer dan 270 mensen schoven zaterdagavond aan, in het landelijke Kruiseke, om er de kampioenenviering van Okinawa mee te maken. Het bestuur van de karateclub haalde het onderste uit de kast om de avond van alle genodigden te kunnen vullen. Met een gevulde maag keek iedereen uit naar het cruciale moment van de avond: de prijsuitreikingen.

Prijzen, die net als de genodigden, ruimschoots aanwezig waren. De 50 leden van Okinawa, die deelnamen aan de kampioenschappen, gaven het beste van zichzelf in kumite, kata en sanbon kumite. Verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, gaf dit meer dan voldoende werk aan zowel het bestuur, de trainers en de burgemeester bij het overhandigen van de bekers en oorkondes.

Okinawa huldigt zijn karatekampioenen in Kruiseke
© CLEL

Vooral wanneer de allerkleinsten het podium beklommen, waren de vertederde blikken in de sporthal niet te tellen. De karate-kapoenen genoten dan ook met volle teugen van hun gloriemoment en een grote beker die ze van niemand minder dan de burgervader in ontvangst mochten nemen.

Okinawa huldigt zijn karatekampioenen in Kruiseke
© CLEL

Opmerkelijke aanwezigen waren de zusjes Bottin. Beide kampioenen, die sinds jaar en dag deel uitmaken van de Okinawa-troepen, werden daags voordien nog als beloftevolle sporter en sportvrouw van het jaar gekroond, tijdens de gala avond in CC De Steiger te Menen.

Okinawa huldigt zijn karatekampioenen in Kruiseke
© CLEL

De 11-jarige Kiara Bruwier trok dan weer huiswaarts met drie bekers. “Ik haalde één keer een tweede plaats in kumite en twee keer een derde plaats voor zowel kata als sanbon kumite” klinkt trots. “Ik train al meer dan een jaar en heb ondertussen al een groene gordel weten te behalen. De bekers krijgen thuis een mooi plaatsje”. Papa Yanniek, die keek tevreden naar de successen van zijn 11-jarige karateka.

(CLEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier