OIGO wandelt opnieuw in Desselgem voor ziekenhuistoestellen

Kimberly De Frene zet samen met vriendin Marleen Deluycker en mama Els Rigole haar schouders onder vzw Over The Rainbow. (foto PNW)
Redactie KW

Op zondag 15 september kunnen sportievelingen opnieuw afzakken naar ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem voor ‘Wandelen voor OIGO’ (Opgeven Is Geen Optie). “Het is ondertussen de achtste keer, maar de opbrengsten blijven belangrijk om het comfort van kankerpatiënten te verbeteren”, klinkt het.

Het is ondertussen stilaan een traditie aan het worden: het tweede weekend van september staat in het teken van ‘Wandelen voor OIGO’. “Tot vorig jaar organiseerden we ook nog een tweede evenement, de Valentijnsloop, waarbij deelnemers pralines kregen als ze een bepaald aantal rondjes aflegden”, vertelt Kimberly De Frene. Samen met haar mama Els Rigole en vriendin Marleen Deluycker is ze de drijvende kracht achter vzw Over The Rainbow.

Mijn mama kreeg borstkanker, nu besef ik waarom ik het doe

Bom

“De Valentijnsloop organiseerden we ontzettend graag, al was het gewoon niet meer rendabel. We staken er heel veel tijd en energie in, die helaas niet omgezet kon worden in winst”, zegt Kimberly. “Iedereen vond het erg spijtig na vier fijne edities, maar we konden niet meer anders. En daarna moest er nog een tegenslag komen: mijn mama kreeg vorig jaar in maart het harde verdict van borstkanker”, gaat ze verder.

“Dat sloeg in als een bom en er werd zelfs even getwijfeld om met de vereniging te stoppen”, zegt Els. “Gelukkig hebben we dat niet gedaan, want nu pas ondervind ik waarvoor we dit alles doen.” Over The Rainbow doet dan ook heel wat: de Desselgemse vereniging zamelt geld in voor OIGO, die er vervolgens zaken mee aankoopt om het comfort van kankerpatiënten te verbeteren.

Twee stopplaatsen

“Dat zijn dan bijvoorbeeld lasertoestellen en ijskappen voor het OLV van Lourdesziekenhuis in Waregem”, stelt Kimberly. “Lasertoestellen worden gebruikt om pijnlijke aften in de mond- en keelholte, die ontstaan door de chemo, te behandelen. De ijskappen zorgen er dan weer voor dat de haaruitval bij kankerpatiënten beperkt blijft.”

Vorig jaar trok de wandeltocht 405 deelnemers, wat een opbrengst van 4.800 euro met zich meebracht. “Dit jaar hopen we dus opnieuw op 400 deelnemers, liefst zelfs iets meer natuurlijk”, zegt Els. “Het parcours is trouwens ongeveer hetzelfde, met drie afstanden (vijf, tien en vijftien kilometer) en twee stopplaatsen aan café Den Dries in Beveren-Leie en mini-beleefboerderij De Stege.”

“Bovendien krijgt elke deelnemer een goodiebag, die we kunnen vullen dankzij onze sponsors”, zegt Kimberly. “Je kan de hele dag, tussen 7.30 uur en 15 uur, beginnen aan de wandeling van jouw keuze. Deelname kost 2 euro op voorhand en 4 euro op de dag zelf”, besluit ze. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier