Officiële opening van De Zon en Villa Max in Ingelmunster

De officiële opening met (v.l.n.r.) gemeentesecretaris Dominik Ronse, schepenen Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Martine Verhamme, Rob Kindt en burgemeester Kurt Windels.
Redactie KW

De opvangcapaciteit van Villa Max stijgt van 40 naar 100 opvangplaatsen.

Met de onthulling van een gedenkbord werd het multifunctioneel gebouw voor De Zon en Villa Max officieel in gebruik genomen in Ingelmunster. De gemeentelijke kinderopvang Villa Max is erg in trek. Daarom ging het gemeentebestuur op zoek naar een nieuwe, ruime locatie.

Omdat ook de BLO-school De Zon een nieuw onderkomen zocht, koos het bestuur voor een gloednieuw, multifunctioneel gebouw naast de gemeenteschool De Wingerd.

Groene speelplaats

Op het gelijkvloers staat de ruime gang centraal. Deze geeft niet enkel toegang tot de verschillende ruimtes in het gebouw, maar kan ook dienst doen als speelgang. De grote eetruimte verandert vlot in een overdekte speelruimte, die dankzij de brede schuiframen aansluit op de speeltuin. Leerlingen van De Wingerd en De Zon spelen op een ruime, groene speelplaats.

Ook Villa Max heeft een grote buitenruimte om te spelen en te ravotten. Het nieuwe pleintje aan de kant van de Bollewerpstraat geeft Villa Max een eigen gezicht. Op dit plein vind je de ingang van Villa Max, enkele parkeerplaatsen om kort te parkeren, een fietsstalling en de toegang naar het klooster.

Grotere opvangcapaciteit Villa Max

De opvangcapaciteit van Villa Max stijgt van 40 naar 100 opvangplaatsen. Zo wil het bestuur de nood aan extra opvang invullen die is ontstaan door onder andere vele nieuwe woonprojecten.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier