Officiële opening nieuwe padelterreinen verloopt virtueel

We zien achteraan: Tom Deprez en Jasper Vermeulen. Vooraan v.l.n.r. Kevin De Coninck en Claude Declerck. (foto Nele)
Redactie KW

Op vraag van tennisclub Aquila werden er drie padelterreinen aangelegd ter hoogte van de tennisclub langs de Rozendalestraat. Op zaterdag 23 mei kunnen deze terreinen in gebruik genomen worden. Eén dag eerder vindt de officiële opening plaats, virtueel…

Padel is een mix van tennis en squash en is een sport die niet mocht ontbreken bij tennisclub Aquila. In maart startte de club in samenwerking met de gemeente de aanleg van de allereerste drie padelterreinen. Met een weekje vertraging kunnen de terreinen vanaf zaterdag 23 mei in gebruik genomen worden. “Deze opening laten wij zelfs in coronatijden niet ongezien voorbij gaan”, weet Inge Schepens van TC Aquila. “Aquila brengt het openingsfeestje en de start van het padelseizoen naar je woonkamer. Stem op vrijdag 22 mei om 20.20 uur af op de Facebook- en Instagrampagina’s van Aquila Tennis-Padel en geniet vanop afstand mee van een demonstratiewedstrijd tussen onze trainers Jasper en Kevin en enkele verrassingsspelers.”

De virtuele opening is tevens de start van de promocampagne om de nog wat onbekende sport letterlijk op de kaart te zetten. Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met interesse voor padel intekenen voor een gratis proefmaand. Zo kan je mits reservatie proeven van deze nieuwe sport. Het einde van de bouwwerken is nog niet in zicht. Na de zomervakantie gaan de bouwkranen opnieuw aan de slag om de vier bestaande tennisterreinen te overkappen.

De gemeente stelde de grond ter beschikking. Sport Vlaanderen investeerde voor de padelterreinen en de overkapping voor een bedrag van 138.764 euro.

Info en reservatie van een gratis initiatiemoment kan via van tcaquila.be. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.