https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Officiële opening hockeyterrein en clubhuis

Redactie KW

Door storm Odette en de coronacrisis liep de officiële opening van het nieuwe hockeyterrein en clubhuis van Hockeyclub Koksijde een aanzienlijke vertraging op. Op vrijdagavond 10 september vond de opening eindelijk plaats in Sportpark Hazebeek Oostduinkerke.

De allerjongste hockeyspelertjes startten het openingsfeest met een hockeydemonstratie. Daarna betuigde Nathalie Jacob, voorzitter van HC Koksijde, haar dank aan het Koksijdse bestuur voor de steun en de goedkeuring van dit ambitieuze project. “Door de coronaperiode hebben we een hele tijd niet fysiek kunnen trainen, maar dat gaf ons wel de gelegenheid om outfits en trainingsmateriaal te kunnen aankopen”, zei de voorzitter. “Onze hockeyclub telt nu ruim 150 leden. Wij willen een club die voor iedereen toegankelijk is, zowel voor recreatieve als competitieve spelers. Door de snelle groei zijn we op zoek naar nieuwe trainers en coaches.”

Strenge normen

Dirk Dawyndt, schepen van sport, benadrukte dat het niet eenvoudig was geweest om dit project te realiseren. “Dit is een project voor jaren. Dan is ons motto: ‘half gebouwd is niet goed gebouwd’. De gemeente Koksijde heeft hierin totaal 2,2 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan de Vlaamse Regering 300.000 euro subsidieerde. Het is ook een project dat, zonder enige discussie, de steun kreeg van alle fracties.”

Het hockeyveld voldoet aan de strengste normen van de Internationale Hockey Federatie. Het terrein is een kunststoftapijt van het type waterveld, met een professioneel beregeningssysteem, ledverlichting en extra belijning voor jeugdcompetitie.

Clubhuis

“We zijn niet alleen heel blij met dit nieuwe moderne hockeyveld, maar ook met het formidabele clubhuis”, zegt Johan Decadt, penningmeester en trainer HC Koksijde. Het clubhuis naast het terrein beschikt over 4 groepskleedkamers met douches, 2 kleedkamers voor scheidsrechters en een sanitair blok voor het publiek. HC Koksijde zorgt zelf voor de uitbating tijdens trainingen en wedstrijden.

Rondom het hockeyveld is ook de bestaande Finse looppiste uitgebreid. De piste is nu in totaal 1,35 km lang. Concreet kunnen lopers nu ruim 550 meter extra joggen op houthaksel, een ideale zachte loopondergrond om blessurevrij te blijven. Dit jaar wordt ook nog de Paul Herygers-mountainbikeroute langs deze looppiste omgeleid en wordt er een extra stukje technisch parcours aangelegd rondom het hockeyveld.

“Hockey groeit”

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben bijzonder trots op deze nieuwe parel en wil hier toch ook architect Philippe Steyaert en aannemer Xavier Braet uit Nieuwpoort vermelden en bedanken. De hockeysport groeit en Koksijde is opnieuw trendsetter in de regio door hierop in te spelen. Ik ben er zeker van dat dit een stimulans zal zijn om onze jeugd enthousiast te maken voor deze sport.”

De trainingen in HC Koksijde worden gehouden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en op zaterdag wordt er competitie gespeeld. De competitiekalender kan je raadplegen op www.hckoksijde.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.