Officiële fanclub Remco Evenepoel gelanceerd in Oudenburg

Dries Depoorter, Kathy Vollmacher , Sabine Huyghe en Patrick Huyghe vormen het bestuur van de fanclub R.EV1703 West-Vlaanderen. © LIN
Redactie KW

Precies om 18 uur werd vandaag in bistro Jakri de fanclub R.EV1703 West-vlaanderen gelanceerd. Deze supportersvereniging van Remco Evenepoel is hiermee de vijfde in België. Onlangs ging in Italië de eerste fanclub in het buitenland voor de jonge renner van start.

Remco Evenepoel is een super wielertalent in België. Afkomstig van Schepdaal, van daar de verwijzing 1703, het postnummer van deze gemeente, klinkt de naam van Remco in binnen- en buitenland als een klok. Nog maar 20 jaar oud, zette hij zich met grootse prestaties al op kop van het peloton.

“En hij is sympathiek, speels en ondeugend en spreekt de massa aan”, typeert Sabine Huyghe de wielrenner van Quick Step. “Deze karaktertrekken en zijn uitzonderlijk talent gaven ons de aanzet om een supportersclub op te richten. En we hebben in ons bestuur alle vier een zwak voor Remco en zijn heel koersminded.”

Na enkele contacten met Patrick Evenepoel, de vader van, mochten Dries Depoorter (voorzitter), Patrick Huyghe (ondervoorzitter), Sabine Huyghe (secretaris) en Kathy Vollmacher (webmaster en secretaris) de oprichting van de officiële fanclub R.EV1703 West-Vlaanderen bekend maken.

Dat het viertal Oudenburg en bistro Jakri koos als lokaal, is niet ver te zoeken. De zaak werd nog maar pas overgenomen door Dries Depoorter, zelf nog wielrenner geweest en koersdirecteur bij de Memorial Danny Jonckheere. Patrick Huyghe is voorzitter en zus Sabine secretaris van de jaarlijkse wielerwedstrijd ter ere van de jong gestorven wielrenner. En ook Kathy Vollmacher werkt al jaren mee aan de memorial.

“We staan op met koers en gaan ermee slapen”, zegt Patrick Huyghe. “We volgen Remco al van toen hij bij de junioren reed en beseffen wat hij nu al presteert. Hij moet nog groeien; dus zijn ook onze verwachtingen heel hoog.”

“Het is voor ons een eer”

“Het is voor ons een eer om deze fanclub hier te mogen oprichten. We kijken er dan ook naar uit om hem een keer per jaar in Oudenburg te kunnen verwelkomen. Misschien nadat hij een grote wedstrijd gewonnen heeft”, hoopt voorzitter Dries Depoorter, die dan in zijn zaak enkele koers gerelateerde gerechten op de kaart zal zetten. “Een croque Giro of een ijscoupe WK misschien. Ja, we zien het groot.”

Burgemeester Anthony Dumarey is opgetogen met het initiatief. “Het is ook van het stadsbestuur de ambitie om een wielerstad te worden. Zo zullen we in de toekomst bij topwedstrijden een groot scherm op de markt plaatsen. Ik hoop echt dat Remco Evenepoel nog grote koersen wint, zoals Luik-Bastenaken-Luik. Daardoor kan onze stad niet alleen nationaal, maar ook internationaal op de kaart komen.”

Lid worden van R.EV1703West-Vlaanderen kost tot eind dit jaar 15 euro en vanaf 2021 30 euro per jaar. Leden krijgen een gesigneerde foto van Remco Evenepoel, een bon voor een gratis Kwaremont en korting op koers gerelateerde gerechten in bistro Jakri, korting op evenementen. (LIN)

Info en lid worden: Facebook R.EV1703 West-Vlaanderen of rev1703westvlaanderen@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier