OFC De Klokke uit competitie gezet na incidenten

Redactie KW

Afgelopen zaterdag vielen rake klappen in Sportpark De Schorre tijdens een titelmatch in het West-Vlaamse bedrijfsvoetbal. Supporters van OFC De Klokke stormden het veld op na een strafschop met alle gevolgen vandoen. Dat blijkt nu zware gevolgen te hebben.

Beide teams maakten nog kans om kampioen te worden in hun reeks, er stond dus heel wat op het spel. Won De Klokke dan was het zo goed als zeker van het kampioenschap. Won Den Comptoir, dan waren zij weer zo goed als zeker van eindwinst.

Met een gelijkspel had Den Comptoir genoeg aan winst tegen de laatste in de reeks en lag de bal in hun kamp. “In de laatste minuut krijgen we bij 4-3 een penalty tegen die dan ook nog werd gemaakt. Daarbij stormden onze supporters boos op het veld, uit teleurstelling want het kampioenschap was zo goed als binnen”, vertelt David Glorieux, gerechtelijk correspondent van De Klokke. “Er wordt gezegd dat wij hun supporters hebben uitgedaagd, maar dat klopt niet”, aldus Sven Dhoest van Den Comptoir.

Zware gevolgen voor OFC De Klokke

Er brak een schermutseling uit op het veld waarbij de politie tussenbeide moest komen. Het incident krijgt nu wel heel zware gevolgen voor OFC De Klokke. “Dinsdagavond werd een beslissing genomen in de zaak”, vertelt Wilfried Lacoere, voorzitter van de Bedrijfsvoetbalbond. “Die beslissing namen we niet zomaar. We wonnen advies bij de hogere instanties en overlegden binnen het bestuur. Daarop werd beslist dat De Klokke onmiddellijk uit de competitie wordt gezet wegens het gedrag van de ploeg en hun supporters. De aangetekende zending werd woensdag verstuurd naar de club. Ik begrijp dat het een zware sanctie is, maar een andere mogelijkheid was er niet. Er wordt zwaar getild aan het incident.”

“Vorig jaar werd ook al een Oostendse ploeg verwijderd uit de competitie. Er blijven praktisch alleen nog Brugse teams over. Alleen wij krijgen een sanctie en dat vind ik niet correct. Het mocht niet gebeurd zijn, ook wij betreuren het voorval. Maar de straf is wel heel zwaar”, reageert David Glorieux nog.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier