Oeselgemse Gezinsbond verovert GIA voor coronaveilig zomerspel

Voorzitter Henk Dhaenens en secretaris Chantal Van De Ginste zijn heel trots op de GIA.© gf
Voorzitter Henk Dhaenens en secretaris Chantal Van De Ginste zijn heel trots op de GIA.© gf
Redactie KW

De Oeselgemse Gezinsbond is in de prijzen gevallen bij de allereerste uitreiking van de GIA’s ofte Gezinsbond Innovatie Awards. De vereniging werd tijdens een liveshow online uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Samen op afstand’.

“Gezinsbond wou op deze manier afdelingen belonen die de moeite deden om op een veilige manier activiteiten te organiseren in dit lastige coronajaar”, aldus Henk Dhaenens, voorzitter van de Oeselgemse afdeling.

Daar organiseert men ‘De Stronk’, een gelijkaardig spel als het televisieprogramma ‘De stoel’. “Op een bepaald tijdstip in de zomer van 2020 werd een foto gedropt op onze Facebookpagina met de locatie waar de stronk te vinden was, en een raadseltje om het juiste voorwerp mee te brengen. Wie als eerste op de stronk zat met het voorwerp kreeg een prijs aangekocht bij een plaatselijke handelaar.” De GIA-jury vond het een leuke, coronaproof activiteit voor zowel leden als niet-leden van de Gezinsbond en met een gezond competitiegehalte.

“Mooie waardering”

Meer dan 125 Vlaamse afdelingen stuurde een coronaveilige activiteit in en die werden onderverdeeld in acht categorieën met telkens vijf genomineerden. “Als voorzitter ben ik heel trots op deze award. Het is een mooie waardering voor de hele, enthousiaste bestuursploeg, want in deze tijden iets organiseren is niet vanzelfsprekend. Ik ben dan ook heel blij dat we toch het hele jaar door activiteiten konden aanbieden”, aldus nog Henk Dhaenens.

Tweede editie op komst

Als prijs kreeg de Oeselgemse Gezinsbond onder meer een beloning in natura en een afdelingscheque van 200 euro om de aangesloten gezinnen nog meer te verwennen. Komende zomer volgt er – hoe kan het ook anders – een tweede editie van ‘De stronk’. “Hopelijk kunnen we ook meedingen naar een volgende GIA, want we hebben nog enkele mooie, innoverende activiteiten in de pijplijn voor het najaar.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.