Oerei krijgt andere dimensie

Door de regen krijgt het kunstwerk een andere dimensie. © (Foto EF)
Redactie KW

Het grote oerei “Coming World” uit de landartinstallatie “CommingWorldRememberMe” (CWRM) kreeg verleden jaar een permanente plaats in provinciedomein De Palingbeek in Ieper.

De nieuwe landartinstallatie ‘CWRM’ was het vervolg op de tijdelijke installatie van Koen Vanmechelen en curator Jan Moeyaert (vzw kunst) die in 2018 op het domein te zien was. Binnen ‘CWRM’ werd toen de expo ‘600 000 beeldjes – 600 000 namen’ uitgewerkt, een verwijzing naar het aantal slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem.

Centraal in deze installatie staat het grote ei waaruit de beeldjes rollen. Dit keer op een organische manier, bijna als tijdens een geboorte. De sculpturen zijn de kinderen van een gescheurde wereld. Het geheel vormt de wereldkaart, waarbij alle continenten aan elkaar verbonden zijn. Dit alles werd ingeplant in een ovaal die met gras werd bezaaid.

Door de overvloedige regen de laatste dagen is van de grasperk niets meer te zien en is het een waterpartij die aan dit kunstwerk een andere dimensie geeft,het is alsof de beeldjes in een heuse waterpartij zijn neergezet.

(EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier