Oeps: pmd-ophaler vergist zich van dag in Heule-Bissegem

Er is vandaag 2 november geen ophaling voorzien van huisvuil en pmd-karton in Kortrijk. Groot was de verbazing van de inwoners van de ophaalzone 1 toen de wagens voor ophaling van pmd en karton toch langskwamen. Een foutje van de privéfirma die voor die ophaling instaat, zo blijkt. Een en ander zorgde uiteraard voor de nodige verwarring.

Door de feestdag had de ophaalfirma zich van dag vergist. © NM

Maandag is ophaaldag voor de zone 1 in Kortrijk. Die behelst bijna heel Heule en Bissegem en een deel van Marke. Door de feestdag van Allerheiligen, die op een zondag viel, was er vandaag geen ophaling voorzien. Het huisvuil – waarvoor stad Kortrijk verantwoordelijk is – wordt inderdaad niet opgehaald, maar op sommige plaatsen werd pmd en karton wel opgehaald.

“Een vergissing”, geeft men toe bij de intercommunale IMOG die voor die ophaling verantwoordelijk is. “We wisten het zelf niet, tot we de ene telefoon na de andere kregen. Het gaat om een fout bij de privéfirma die – nog niet zo lang – deze ophaling doet. Maar ze zijn er intussen mee gestopt.”

Op dinsdag 3 november doet de privéfirma voor pmd en karton opnieuw de hele ophaalronde. Ook het huisvuil wordt dan uiteraard opgehaald. (NOM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.