OCMW Waregem bindt de strijd aan tegen kinderarmoede

Redactie KW

In 2014 was het aantal geboortes in een kansarm 8,3 procent in Waregem. De stad wil dat aantal bestrijden.

“Vaak komt kinderarmoede tot uiting in de scholen: kinderen komen zonder boterhammen naar school of krijgen niet de juiste medische zorgen. Onderwijs is een belangrijke hefboom om kinderen meer kansen te bieden. Ook tijdens het Waregem Overleg Kinderarmoede kwam er vanuit de scholen de vraag om meer ondersteuning te krijgen om zo de kinderarmoede aan te pakken”, klinkt het in een persbericht.

“Na het indienen van een uitgeschreven project via het impulsfonds van de provincie West-Vlaanderen, kreeg OCMW Waregem een bedrag van 91.417 euro om de strijd tegen kinderarmoede lokaal aan te pakken.”

Brugfiguren bouwen aan netwerk

“Vanaf dit schooljaar ondersteunt het OCMW de Waregemse basisscholen en gezinnen via de inzet van twee brugfiguren. Deze brugfiguren verbinden de school met de gezinnen en hun omgeving. Op die manier kunnen zij een ondersteunend netwerk uitbouwen. De brugfiguren besteden hierbij bijzondere aandacht aan kwetsbare gezinnen. De brugfiguren ondersteunen de school en de leerkracht op het vlak van communicatie met de ouders om de sociale uitsluiting van kwetsbare kinderen en ouders aan te pakken. De twee brugfiguren zijn netoverschrijdend actief in alle basisscholen van Waregem.”

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.