OCMW van Oostkamp verkoopt doorgangswoning

De doorgangswoning. © GS
Redactie KW

Op de OCMW-raad in Oostkamp van donderdag 23 april is beslist om de woning in de Kapellestraat nr 45 te koop te stellen. Deze doorgangswoning diende geruime tijd als Lokaal Opvanginitiatief.

De woning is echter heel verouderd en moet dringend gerenoveerd worden om te kunnen voldoen aan de huidige kwaliteitsnormen in verband met wonen. Het Lokaal Opvanginitiatief werd dan ook verplaatst naar een appartement in de Brugsestraat in Oostkamp, dat door het OCMW met oog hierop gehuurd wordt.

Bij een voorzichtige schatting van de kostprijs voor opfrissing van de woning, om deze terug normaal bewoonbaar te maken bleek al vlug dat het over een budget van meer dan 200.000 euro zou gaan. In de wetenschap dat het dan nog altijd over een oude woning gaat, is het aangewezen deze woning te verkopen.

Het voorziene verfraaiingsbudget, samen met de verkoopprijs van de woning, kan terug geïnvesteerd worden in de aanschaf van nieuwere doorgangswoningen of in een pand waar meer dan één gezin kan in ondergebracht worden, zeker nu het OCMW het appartement in de Brugsestraat verder zal huren en dienst zal laten doen als Lokaal Opvanginitiatief.

Afdeling Vastgoedtransacties deed reeds het nodige ter voorbereiding van dit dossier. De woning werd bezocht met oog op schatting ervan, de minimale verkoopprijs van de woning werd geraamd op 80.000 euro. De verkoop gebeurt aan de hoogste bieder, na schriftelijk en/of mondeling opbod.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier