OCMW-Mintus in Brugge plaatst hokje waarin werknemers zich kunnen afzonderen

Redactie KW

Een opvallend ‘hokje’ in de hoofdzetel van het OCMW-Mintus in Brugge. Dat werd er begin deze week geplaatst en mag door de honderden werknemers vrij gebruikt worden. “Het is de bedoeling om je er volledig af te sluiten op het werk”, zegt voorzitter Pablo Annys (sp.a).

De hoofdzetel van het OCMW-Mintus in Ruddershove in Brugge heeft er een blikvanger bij. Op de benedenverdieping werd namelijk een hokje neergepoot. Het lijkt wat op een sauna voor één persoon of een spuitcabine, maar in werkelijkheid gaat het om een plek waar werknemers zich in alle stilte en rust kunnen afzonderen. “Op die manier kunnen mensen zich volledig afzonderen. Dat kan zijn om een online meeting bij te wonen of een telefoontje te doen. Iedereen is vrij om het hok te gebruiken waarvoor hij of zij dat wenst”, zegt voorzitter Pablo Annys (sp.a).

Het gaat voorlopig om een testfase. Zo komt er op elk van de vier verdiepingen een hokje te staan. “In alle eerlijkheid: het zou me persoonlijk misschien een claustrofobisch gevoel geven. Het ziet er wel behoorlijk klein uit”, zegt de voorzitter zelf. “Maar er bestaan ook grotere varianten. We willen het nu voorlopig even uittesten en kijken hoeveel mensen er gebruik van maken. En uiteraard gaan we dan met hun feedback aan de slag.”

Inspirerende ruimtes

De testhokjes passen in het kader van de nieuwe aanpak van Mintus en het OCMW in Brugge. Men wil er gaan inzetten op “activity based teamwork”. En daar zit de coronacrisis voor een groot stuk tussen. “De werkvloer zal er post-corona heel anders uitzien. Er zal veel meer thuisgewerkt worden. Maar mensen zullen ook enkele dagen per week naar kantoor komen. En net daarom willen we de ruimtes nu ook inspirerend gaan inrichten. Dat geldt ook voor de meeting ruimtes bijvoorbeeld.”

De box waar mensen zich vanaf nu in kunnen terugtrekken past helemaal in de nieuwe inrichting. Al moet het personeel er voorlopig wel nog zijn weg heen vinden. “Mensen moeten uiteraard aan zo’n nieuwigheden wennen. Maar we zijn overtuigd van de meerwaarde. Alleen willen we dat nu eerst aan de honderden mensen laten. Als zij overtuigd zijn, kunnen we een definitieve aankoop overwegen”, aldus Annys.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier