OCMW Menen voert ouderplicht opnieuw in

De stad Menen heeft het financieel moeilijk… Alle diensten en dus ook het OCMW moeten besparen, zo was de teneur op de gemeenteraad dinsdagavond.

Het OCMW Menen bespaart door personeelsleden, die met pensioen gaan, niet meer te vervangen. Het OCMW bouwt ook twee nieuwe woonzorgcentra en wil dat die break-even draaien. Dat betekent dat de ligdagprijs op 58,40 euro komt of 14,40 euro meer dan een bewoner vandaag in de OCMW-woonzorgcentra betaalt. Deze prijs geldt voor de nieuwe bewoners, de huidige bewoners zullen met een geleidelijke prijsverhoging te maken krijgen. De prijs zal om de zes maanden verhogen.

Prijsverhoging

De meerderheid van CD&V, N-VA en Open VLD voert ook opnieuw de ouderplicht in waarbij de kinderen onder bepaalde voorwaarden verplicht zullen worden om het tekort bij te passen. De oppositie of het kartel SP.A/Groen en Open Stad waren het niet eens met de prijsverhoging van de ligdagprijzen noch met het opnieuw invoeren van de ouderplicht. Patrick Roose wees er op dat de verhoging van de ligdagprijzen een al te gemakkelijke oplossing is om geld te innen.

Ouderplicht

“Het OCMW krijgt 1 miljoen euro minder van de stad… Door de prijzen te verhogen int het OCMW dat geld op de kap van mensen die te oud of te zwak zijn om hun bed uit te komen om te protesteren.” Volgens de meerderheid is dit kortzichtig. “Die prijzen zijn conform de marktprijzen. De kamers zullen ook veel ruimer zijn dan nu… Het zullen de modernste kamers uit de regio zijn. Het opnieuw invoeren van de ouderplicht is trouwens heel sociaal… Met dit systeem betaalt wie kan de volledige prijs. Het OCMW springt alleen bij als de senioren noch hun kinderen het kunnen betalen.”

(CR)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.