OCMW Kortrijk breidt brugfiguurwerking uit naar Unie der Zorgelozen

Redactie KW

In navolging van de succesvolle brugfiguurwerking in onder andere scholen en kinderopvang, zet het OCMW van Kortrijk nu ook een brugfiguur in bij de Unie der Zorgelozen. Hiermee zet het OCMW een extra stap naar moeilijk bereikbare of nog niet bereikte doelgroepen.

De Unie der Zorgelozen en het OCMW van Kortrijk versterken hun samenwerking. Een eerste samenwerking kwam er met de toelage van 670.000 euro voor de renovatie van de Scala. “Deze overeenkomst maakte de bewoners in de buurt sterker via verscheidene vormen van samenwerking. De Unie bereikte daarmee veel mensen”, aldus OCMW-voorzitter Philippe De Coene.

Nu zet OCMW Kortrijk met de nieuwe samenwerking in op nog meer mensen bereiken door het inzetten van een brugfiguur tussen de Unie en het OCMW. Dat wordt Caroline Verhaeghe. “Heel wat mensen vinden nog steeds niet de weg naar de juiste hulp. Daarom zet het OCMW deze nieuwe stap om moeilijk bereikbare of niet bereikte groepen toch te kunnen bereiken. De Unie ontmoet immers heel wat mensen uit deze doelgroepen via hun sociaal-artistieke werking”, aldus Caroline, die zal instaan voor de uitbouw van projecten en voor individuele ondersteuning van de vrijwilligers binnen de Unie.

“Met haar ruime ervaring als buurt- en straathoekwerker is Caroline de geknipte persoon. Door deze brug te maken versterken we en onze organisatie en het sociale beleid van Kortrijk”, zegt Geert Six als artistiek leider van de Unie.

(PVH – Foto JVGK)