OCMW en CAW bedanken vele vrijwilligers van Kortrijkse nachtopvang

© EDB
Redactie KW

De negentig vrijwilligers van de nachtopvang werden onlangs door OCMW en CAW Kortrijk bedankt voor hun inzet in de Sint-Annazaal van het Begijnhof. Maandelijks engageren de vrijwilligers zich om minstens een nacht door te brengen in de nachtopvang voor daklozen.

“In het verleden was die beperkt tot drie maanden tijdens de winter, al kon die eventueel verlengd worden met een maand”, aldus OCMW-voorzitter Philippe De Coene. “Nu is de nachtopvang tien maanden per jaar open en wordt er naast de drie B’s – bed, bad, brood – ook gezorgd voor (para)medische begeleiding. We merken dat veel mensen die op straat moeten leven, besparen op medische zorgen. De extra begeleiding loont, we zien dat een op de drie na een relatief korte periode terechtkan in een ‘normaal’ verblijf.”

Naast de professionele begeleiders heeft de nachtopvang een grote nood aan vrijwilligers. “Die mensen zijn voor ons erg belangrijk. We hebben hen graag en we hebben hen vooral ook hard nodig”, zegt Philippe De Coene nog. In Kortrijk evolueerde het gebruik van de nachtopvang van 52 unieke personen in 2008-2009 tot 144 personen vandaag. Een verdrievoudiging dus. De diensten verwachten in december zo’n 500 overnachtingen. De maximumcapaciteit van de nachtopvang wordt op die manier bijna bereikt. (EDB-foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.