OCMW Brugge gaat nu ook in Zedelgem maaltijden aan huis bezorgen

Het OCMW van Zedelgem doet vanaf 1 februari een beroep op de centrale keuken ‘Ruddersstove’ van OCMW Brugge voor de maaltijden aan huis.

“De maaltijden voor het dienstencentrum en voor de huis-aan-huisbedeling worden nu klaargemaakt in de keuken van het woonzorgcentrum Maartenshove in Loppem”, begint Zedelgems OCMW-voorzitter Ann Devriendt. “Maar omdat het woonzorgcentrum binnenkort verhuist naar een grotere locatie met meer bewoners, zijn we een samenwerking aangegaan met het OCMW van Brugge. Enkel de maaltijden voor het wzc zullen in de toekomst nog effectief in het wzc bereid worden.”

Ann Devriendt heeft persoonlijk geproefd van de ‘nieuwe keuken’. “Het eten heeft mij enorm gesmaakt. De mensen moeten daar dus zeker niet bang voor zijn. Dankzij de samenwerking met OCMW Brugge is er ook dagelijks keuze uit vier verschillende maaltijden én het wordt een stuk goedkoper. De mensen betalen vandaag 8,75 euro voor een maaltijd, maar in februari wordt dat 7,45 euro.”

Het is de tweede keer dat de centrale keuken van OCMW Brugge samenwerkt met een ander OCMW. Sinds 1 juli van dit jaar bereidt men er ook de maaltijden voor het OCMW van Oostkamp.

(BC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad, van nu vrijdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier