OCMW breidt aantal inzamelpunten voor luiers uit in Moorslede

Redactie KW

Het Sociaal Huis en Kind en Gezin bundelen al enkele jaren de krachten om restjes luiers in te zamelen, te sorteren en opnieuw te verpakken. De gemeente breidde onlangs het aantal verzamelpunten uit. Ook in scholen kunnen gezinnen nu hun pamperoverschotten deponeren.

Meer en meer jonge ouders kunnen de luierfactuur van hun baby alsmaar moeilijker betalen. Daarom werd de voorbije jaren in heel wat gemeenten een zogenoemde ‘Luierbank’ opgericht.

“Via de Luierbank organiseren we de herverdeling van luieroverschotten voor gezinnen met een beperkt inkomen”, legt schepen Mia Wyffels uit. “Heel wat jonge gezinnen zitten met pamperoverschotjes: de kinderen zijn snel uit de luiers gegroeid of zindelijk geworden. Alle gezinnen kunnen hun luieroverschotten afleveren in de inzamelpunten van de Luierbank.”

Kleine bijdrage

Het OCMW Moorslede en Kind en Gezin richtten eind 2012 een Luierbank op. Restjes niet-gebruikte luiers kunnen sindsdien tijdens de openingsuren binnengebracht worden in het consultatiebureau van Kind en Gezin in de Pater Lievenstraat. “Maar sinds kort gaan we nog een stapje verder en betrekken we ook de verschillende scholen in de gemeente bij dit initiatief”, aldus schepen Wyffels.

“Voortaan staat er ook een inzamelbox in de gemeentelijke basisschool in de Roeselaarsestraat in Moorslede, in de vrije basisschool in de Stationstraat in Moorslede, in SBS Rumbeke campus Ter Sterre in de Passendaalsestraat en in de vrije basisscholen in Slypskapelle en Dadizele. Via de scholen komen de luieroverschotten uiteindelijk bij het Sociaal Huis terecht. Die verkoopt de pampers dan tegen een kleine bijdrage aan jonge gezinnen met een beperkt inkomen.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.