OC Sint-Idesbald uit Roeselare vaccineerde 400 medewerkers en bewoners

Alle medewerkers welzijn van Sint-Idesbald kregen dinsdag hun tweede vaccin.© SB
Alle medewerkers welzijn van Sint-Idesbald kregen dinsdag hun tweede vaccin.© SB
Redactie KW

Dinsdag 30 maart kregen alle medewerkers welzijn van orthopedagogisch centrum Sint-Idesbald in Roeselare hun tweede vaccin. Ook de jongvolwassenen en volwassenen die er verblijven werden voor de tweede keer gevaccineerd.

Begin maart werd de eerste vaccinatiedag georganiseerd op de eigen campus, de tweede prik volgde dinsdag 30 maart. In totaal ging het over ongeveer 400 vaccins voor medewerkers, begeleiders en bewoners.

“De directie is tevreden dat 93 procent van onze medewerkers welzijn bereid waren zich te laten vaccineren, maar ook de jongvolwassenen en volwassenen die in aanmerking kwamen waren enthousiast over het krijgen van een vaccin”, aldus algemeen directeur Pascal Van Parys.

Hoopvol

“In samenwerking met IDEWE en huisartsenpraktijk De Wijngaard uit Roeselare konden we dit voor zowel onze bewoners als voor onze medewerkers op korte tijd realiseren. Het is daarnaast hoopvol om te zien dat de vaccinaties in andere werkingen ook op gang komen. Zo werd in onze werking Itinera in Beernem vorige week al voor een tweede keer gevaccineerd, kregen onze medewerkers uit De Luwte die vallen onder Agentschap Opgroeien hun eerste vaccin in de lokale vaccinatiecentra en vanuit de overheid kregen we heel recent het nieuws dat we ons mogen voorbereiden om de volwassenen in dagbesteding te laten vaccineren.”

De medewerkers onderwijs en leerkrachten van Sint-Idesbald kwamen niet in aanmerking voor de prioritaire vaccinatie. Zij worden, zoals de overheid het heeft voorzien, meegenomen met de algemene bevolking.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.