De federale regering besliste deze week om het noodplan huisartsgeneeskunde te activeren. Als deel van het noodplan worden in alle steden en gemeenten tijdelijke triagepunten opgericht. Het triagepunt in OC De Blomme is een samenwerking tussen huisartsenkring Middenkust, dat zijn alle huisartsen uit Oostende en Bredene, de ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan campus Serruys en de Stad Oostende. Het triagepunt zal steeds bemand worden door een aantal huisartsen die in shiften zullen werken. De artsen doen een medisch onderzoek en beslissen daarna of de patiënten moeten doorgestuurd worden naar het ziekenhuis.

Enkel doorverwezen patiënten

De bedoeling is dat mensen niet uit eigen overweging naar het triagepunt komen. Wanneer iemand zich ziek voelt, belt die persoon de huisarts. Als de huisarts oordeelt dat de symptomen ernstig genoeg zijn, dan zal de arts doorverwijzen naar een triagepunt. Enkel doorverwezen patiënten worden dus toegelaten.

De Stad Oostende plaatste al een tijdelijke tent voor het gebouw. Daar zullen de doorgestuurde patiënten zich vanaf morgen moeten aanmelden. De huisartsen zijn daarbij goed beschermd. Het triagepunt zal de klok rond werken vanaf 8 uur 's morgens en tot 20 uur 's avonds. De aanwezigheid van het triagepunt vormt geen enkel gevaar voor de omwonenden. Dat wordt door de dokters van de huisartsenkring bevestigd. Het coronavirus verspreidt zich via speekseldruppeltjes en enkel binnen een afstand van anderhalve meter. Ook voor wie vlak naast of vlakbij het ontmoetingscentrum woont, is er dus geen gevaar.

Ook de parking voor het gebouw werd ondertussen parkeervrij gemaakt., JRO
Ook de parking voor het gebouw werd ondertussen parkeervrij gemaakt. © JRO

Ook de parking voor het gebouw werd ondertussen parkeervrij gemaakt. Daarnaast werd een parkeerverbod ingevoerd in de Chrysantenstraat tussen het Cardijnplein en het Emiel Moysonplein, aan beide zijden van de weg en ook op de parkeerstrook langs de oostzijde van het Cardijnplein voor de residenties 1 tot en met 5 is het verboden te parkeren. Het parkeerverbod wordt met borden aangegeven.

Hinder beperken

De stad geeft mee dat het alles in het werk zal stellen om de hinder voor de omwonenden te beperken. Medewerkers van de stad staan klaar om eventuele vragen van buurtbewoners op te beantwoorden. Elke dag, tussen 9 uur en 18 uur, kan men daarvoor terecht op het nummer 059 25 85 85 of via socialenoodlijn@oostende.be.

Begrip

Het triagepunt helpt de dokters en de ziekenhuizen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Het is de beste manier om iedereen die ernstige symptomen vertoont, snel en correct te helpen. Daarom vraagt de stad begrip aan de buurtbewoners. Daarnaast vraagt het stadsbestuur om alle richtlijnen omtrent het coronavirus strikt op te volgen. Er wordt gevraagd thuis te blijven behalve voor essentiële verplaatsingen. Tevens wordt er gevraagd enkel contact te hebben met de leden van hetzelfde gezin, houd afstand van anderen en was regelmatig je handen.

(JRO)

De federale regering besliste deze week om het noodplan huisartsgeneeskunde te activeren. Als deel van het noodplan worden in alle steden en gemeenten tijdelijke triagepunten opgericht. Het triagepunt in OC De Blomme is een samenwerking tussen huisartsenkring Middenkust, dat zijn alle huisartsen uit Oostende en Bredene, de ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan campus Serruys en de Stad Oostende. Het triagepunt zal steeds bemand worden door een aantal huisartsen die in shiften zullen werken. De artsen doen een medisch onderzoek en beslissen daarna of de patiënten moeten doorgestuurd worden naar het ziekenhuis.De bedoeling is dat mensen niet uit eigen overweging naar het triagepunt komen. Wanneer iemand zich ziek voelt, belt die persoon de huisarts. Als de huisarts oordeelt dat de symptomen ernstig genoeg zijn, dan zal de arts doorverwijzen naar een triagepunt. Enkel doorverwezen patiënten worden dus toegelaten.De Stad Oostende plaatste al een tijdelijke tent voor het gebouw. Daar zullen de doorgestuurde patiënten zich vanaf morgen moeten aanmelden. De huisartsen zijn daarbij goed beschermd. Het triagepunt zal de klok rond werken vanaf 8 uur 's morgens en tot 20 uur 's avonds. De aanwezigheid van het triagepunt vormt geen enkel gevaar voor de omwonenden. Dat wordt door de dokters van de huisartsenkring bevestigd. Het coronavirus verspreidt zich via speekseldruppeltjes en enkel binnen een afstand van anderhalve meter. Ook voor wie vlak naast of vlakbij het ontmoetingscentrum woont, is er dus geen gevaar.Ook de parking voor het gebouw werd ondertussen parkeervrij gemaakt. Daarnaast werd een parkeerverbod ingevoerd in de Chrysantenstraat tussen het Cardijnplein en het Emiel Moysonplein, aan beide zijden van de weg en ook op de parkeerstrook langs de oostzijde van het Cardijnplein voor de residenties 1 tot en met 5 is het verboden te parkeren. Het parkeerverbod wordt met borden aangegeven.De stad geeft mee dat het alles in het werk zal stellen om de hinder voor de omwonenden te beperken. Medewerkers van de stad staan klaar om eventuele vragen van buurtbewoners op te beantwoorden. Elke dag, tussen 9 uur en 18 uur, kan men daarvoor terecht op het nummer 059 25 85 85 of via socialenoodlijn@oostende.be.Het triagepunt helpt de dokters en de ziekenhuizen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Het is de beste manier om iedereen die ernstige symptomen vertoont, snel en correct te helpen. Daarom vraagt de stad begrip aan de buurtbewoners. Daarnaast vraagt het stadsbestuur om alle richtlijnen omtrent het coronavirus strikt op te volgen. Er wordt gevraagd thuis te blijven behalve voor essentiële verplaatsingen. Tevens wordt er gevraagd enkel contact te hebben met de leden van hetzelfde gezin, houd afstand van anderen en was regelmatig je handen. (JRO)