"De tests gebeurden met testkits die dor de federale overheid worden verdeeld om de situatie op vlak van besmetting in zorgvoorzieningen in kaart te brengen. Alle bewoners en medewerkers zijn covid-19-vrij. Dit bewijst dat we goed bezig zijn", zegt Ria Vanhoorne, algemeen directeur van Cirkant.

"We zijn van bij de start meegegaan in de strikte maatregelen die werden opgelegd vanuit het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Het gebruik van mondmaskers was in de voorziening zelfs al verplicht vóór dit via de richtlijnen van de overheid noodzakelijk was. Vanaf 9 maart gingen alle medewerkers met een mondmasker aan de slag. De hele situatie maakt het vooral voor onze medewerkers niet evident. Maar nu blijkt dat het harde werk ook zijn vruchten afwerpt. Omwille van dit goede resultaat zijn we nu wel met veel aandacht en omzichtigheid een bezoekregeling aan het opzetten."

"De tests gebeurden met testkits die dor de federale overheid worden verdeeld om de situatie op vlak van besmetting in zorgvoorzieningen in kaart te brengen. Alle bewoners en medewerkers zijn covid-19-vrij. Dit bewijst dat we goed bezig zijn", zegt Ria Vanhoorne, algemeen directeur van Cirkant."We zijn van bij de start meegegaan in de strikte maatregelen die werden opgelegd vanuit het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Het gebruik van mondmaskers was in de voorziening zelfs al verplicht vóór dit via de richtlijnen van de overheid noodzakelijk was. Vanaf 9 maart gingen alle medewerkers met een mondmasker aan de slag. De hele situatie maakt het vooral voor onze medewerkers niet evident. Maar nu blijkt dat het harde werk ook zijn vruchten afwerpt. Omwille van dit goede resultaat zijn we nu wel met veel aandacht en omzichtigheid een bezoekregeling aan het opzetten."