Obstacle Run Zedelgem: Modder op de raarste plaatsen en 3.000 euro voor het goede doel

Rennen, vallen, springen opstaan en weer doorgaan! © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wat hebben regen, modder, lopen, hindernissen en de Warmste Week met elkaar gemeen? Heel wat als het van de mensen van Obstacle Run Zedelgem afhangt. Met hun charity run werden alle deelnemers tot het uiterste getest en werd 3.000 euro voor het goede doel verzameld!

Een parcours van vijf kilometer, twintig obstakels en modder op de meest onmogelijke plaatsen. De 400 deelnemers van de Charity Run in Zedelgem stonden aan de start van een heel zware hindernissenrace. “Het terrein lag inderdaad erg nat, waardoor het parcours werd voorzien van die extra zware toets” laat Jan Coture, een van de drie organisatoren, tevreden optekenen. “De mensen lieten zich niet kennen en er heerste een amicale sfeer tijdens de race, een beetje zoals hetgeen je terug kan vinden tijdens teambuildings. De opbrengst van de race ging integraal naar het goede doel, iets wat voor een extra stimulans zorgde bij de deelnemers”.

Ook vorig jaar gaven de moddervreters het beste van zichzelf en dit jaar kozen ze ervoor om Red Flamingos te ondersteunen. “Het gaat om een voetbalploeg die bestaat uit mensen met een amputatie” gaat Jan verder. “Een van de organisatoren van de race is als kinesist vaak met hen betrokken dus was de keuze dan ook snel gemaakt. We zijn dan ook uitermate blij dat we een stevige cheque van 3.000 euro kunnen overhandigen”.

Opvallende aanwezige was Yves Pugliari. De Menenaar, eveneens lid van het nationale OCR team, trotseerde opnieuw enkele potige obstakels. “Ik had gezworen het rustig aan te doen tot aan de start van het nieuwe seizoen” klinkt het grappend. “Maar voorafgaand aan de Charity Run was er ook een race van 10km op niveau. Ik heb me laten overhalen en ben dan maar meteen gebleven om ook de tweede race af te werken. Laat ons eerlijk zijn, ja het parcours was zwaar maar als je ziet wat die gasten van de Red Flamingo’s doen dan verbleken onze prestaties daarbij. Ik ben meer dan blij dat ik hieraan heb kunnen deelnemen”.

(CL)