‘Oarelbeke in vier en vlam’ tijdens Warmste Week

Schepen van Evenementen Dominique Windels en burgemeester Alain Top.©LUDO-OSTIJN LOO
Schepen van Evenementen Dominique Windels en burgemeester Alain Top.©LUDO-OSTIJN LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zorgbedrijf Harelbeke en stad Harelbeke slaan de handen in elkaar en roepen de Harelbekenaren op tot verbondenheid tijdens de Warmste Week. Ze doen dit met een reeks initiatieven.

Schepen van citymarketing Dominique Windels draagt dit project een warm hart toe.

“We kunnen misschien niet fysiek bij elkaar zijn op het einde van dit jaar, niets houdt ons tegen om elkaar een fantastisch eindejaar of een warme kerst toe te wensen. Daarom pakken het Zorgbedrijf en stad Harelbeke samen uit met warme acties waarvoor je niet eens je huis uit moet.”

De eerste actie is een oproep om filmpjes in te sturen waarin je een kerstliedje zingt of een warme nieuwjaarsboodschap brengt om iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar te wensen. Die filmpjes of foto’s worden verzameld op de Facebookpagina van de stad en op www.oarelbekeweireldstad.be .

“Leuke extraatje: iedereen die een filmpje instuurt, maakt kans op een Oarelbeke Weireldkoarte van 50 euro”, geeft schepen Windels nog mee. Filmpjes inzenden kan je tot en met 3 januari.

Een tweede actie is het verzamelen van oude foto’s. “We zoeken originele foto’s, een kopie of een scan van feesten, evenementen, bekende plekken of winterlandschappen in Harelbeke. De foto’s kan je posten in de brievenbus van het stadhuis, het Huis van Welzijn of de Rijstpekker of je kan ze mailen naar info@harelbeke.be . De oude foto’s dienen als aanvulling voor het stadsarchief, maar ook als dankbare gespreksonderwerpen in de woon-zorgcentra. Foto’s kan je inzenden tot en met 3 januari.”

Raamkunstwerkjes

De stad wil 100 gekozen warme Harelbekenaren met een kleine attentie bedenken. Je kan via www.oarelbekeweireldstad jouw favoriet nomineren tot en met 18 december.

“We zoeken mensen die hun raam willen versieren door het aanbrengen van een kunstwerk. Registreer je op www.oarelbekeweireldstad.be en je krijgt van ons een gratis krijtstift. Daarna krijgen we graag een foto door van je raamkunstwerk. Het zou ook leuk zijn mochten mensen extra lichtjes of versiering aanbrengen in hun voortuin. Registreer je voortuin op de website. Met een overzicht van de foto’s wordt een kaart gemaakt met de ‘warmste’ wandeling. Je raam of voortuin registreren kan tot en met 22 december.

Wil je meewerken aan een of meerdere acties? Reageer dan via www.oarelbekeweireldstad.be, via mail naar vrijwilligerswerk@zbharelbeke.be of bel naar 0474 66 28 83.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.