O 582 Hombre gedoopt in Oostende

V.l.n.r. peter Gauthier Pieters, meter Jenny Versluys, Nick Pieters, visserijaalmoezenier op rust Dirk Demaegt, Stephanie Debels, reder Willy Versluys en medereder en schipper Joffrey Hollebeke met Ramin. © ML
Redactie KW

Vrijdagvoormiddag werd aan de Hendrik Baelskaai in Oostende de Hombre gedoopt door visserijaalmoezenier op rust Dirk Demaegt.

Willy Versluys kocht het vaartuig in Groot-Brittannië en liet de nodige renovatiewerken uitvoeren. De O 582 vervangt de op 28 december 2016 vergane Z 582 Asannat. Als eresaluut aan één van zijn toen omgekomen bemanningsleden de uit Maretanië afkomstige Babacar Diaw Fall (39) gaf de reder het vaartuig de naam ‘Hombre’. “Bouba, zo kende iedereen hem in de visserij, begroette Jan en alleman op de kaai of aan boord met een jovialle ‘hombre’“, zegt Willy Versluys.

De Hombre is een hektrawler van ca. 19 meter lang van de rederij b.v.b.a. Ramin met Willy Versluys en Joffrey Hollebeke als aandeelhouders. Joffrey is ook schipper en motorist aan boord: “Als plankenvissersvaartuig zullen we ons vooral richten op de tong-, inktvis-, langoustinevisserij. Wat meteen reizen van ca. 6 à 8 dagen naar o.a. De Kreeftenput en de Witte Bank, de Thamesmonding en het Bristolkanaal inhoudt. Ook de garnaalvangst voor onze kust hoort tot de mogelijkheden.”

Voor die laatste visserij volstaan 3 bemanningsleden aan boord. Voor de verder afgelegen bestemmingen bestaat de crew uit 4 man. Meter van het schip is de zus van Willy Versluys Jenny en peter De 83-jarige Gauthier Pieters, al 40 jaar één van Versluys’ trouwe medewerkers.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier