NV-A Menen en Wevelgem vinden elkaar in voorstellen die nuttig zijn voor hulpdiensten

Charlotte Bonte (N-VA Wevelgem), Lianna Mkrtchyan (Fractieleidster (Menen) en Ingvild Ingels (Kamerlid N-VA Menen).©wilfried Ossieur WO
Charlotte Bonte (N-VA Wevelgem), Lianna Mkrtchyan (Fractieleidster (Menen) en Ingvild Ingels (Kamerlid N-VA Menen).©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

De N-VA Menen en Wevelgem hebben elkaar gevonden in een gezamenlijk voorstel dat Charlotte Bone van de afdeling Wevelgem lanceerde: een gele doos om cruciale gegevens in te bewaren. Daarnaast wil de afdeling Menen meer focussen op zichtbare huisnummers. In beide gevallen kan dit nuttige tijdswinst opleveren voor de hulpdiensten.

Het voorstel van de gele doos van Charlotte Bonte is vooral bedoeld om 65-plussers en chronisch zieken te voorzien van een gele doos met cruciale persoons- contact – en medische gegevens. “Met de doos die in de koelkast bewaard wordt, kunnen gespecialiseerde hulpverleners in noodgevallen snel alle nodige informatie terugvinden. De doos bevat de persoonlijke gegevens van de eigenaar, zijn contactpersonen en plaats om medische gegevens zoals allergieën te noteren. Een sticker op de binnenkant van de voordeur zou de hulpverleners erop wijzen dat er een gele doos aanwezig is. Een goed idee dat we willen meenemen in Menen” vertelde Lianna Mkrtchyan, fractievoorzitter van N-VA Menen.

Tijdverlies vermijden

De fractie Menen wil ook meer aandacht besteden aan de huisnummers want in veel gevallen ontbreken die of zijn ze niet zichtbaar vanop straat. Voor de hulpdiensten kan dit ook veel tijdverlies opleveren. Men wil dan ook de inwoners sensibiliseren om het huisnummer ook op de brievenbus, liefst voldoende groot, aan te brengen, iets wat al in veel steden aan de orde is. Kamerlid Yngvild Ingels vroeg of de minister van Binnenlandse Zaken een nationale sensibiliseringscampagne kan uitrollen. “Bij dringende hulp van politie, brandweer of ambulance, wil niemand tijd verliezen met het zoeken naar de juiste woning” aldus het kamerlid. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.