Nutswerken Spanjestraat starten op 12 april

De Spanjestraat zal vanaf 12 april onder handen worden genomen.
De Spanjestraat zal vanaf 12 april onder handen worden genomen.
Redactie KW

De komende maanden zal er stevig gewerkt worden aan de straten van Roeselare. Zo zal onder andere de Spanjestraat, de Oude Zilverbergstraat en de Sterrebosdreef onder handen genomen worden.

Op maandag 12 april worden er nutswerken uitgevoerd in de Spanjestraat . Er komen nieuwe leidingen en ook allerlei kabels, onder andere voor de openbare verlichtingen. Deze werken gebeuren in het voetpad en in een deel van de rijweg. Met de auto volg je het eenrichtingsverkeer in de richting van de Mandellaan. Fietsers kunnen een alternatieve route van en naar het centrum volgen, en voetgangers kunnen nog steeds door langs één zijde van de weg. Een dag later zal ook de Oude Zilverbergstraat afgesloten worden. Daar wordt een nieuwe torenkraan geplaatst. De straat blijft wel nog toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Naast de Spanjestraat, wordt er ook aan de Sterrebosdreef gewerkt op 12 april. Daar wordt namelijk het voetpad vernieuwd. De straat zal worden afgesloten, maar iedere avond en tijdens het weekend zal de straat open zijn. Deze werken duren tot en met vrijdag 30 april. De oude gebouwen van ‘Hanekop’ in de Veldstraat worden ook afgebroken op die dag. De werken zullen duren tot en met 23 april.

In de Landbouwstraat wordt ook op 12 april een nieuwe vloerplaat geplaatst. De straat blijft wel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Doorgaand verkeer moet wel de omleiding volgen. Het Collievijverpad wordt volledig heraangelegd. Om aan die heraanleg te kunnen beginnen, moet er in de Platanenstraat eerst een nieuwe pompput geplaatst worden. De werken duren tot en met vrijdag 30 april. Tijdens de werken zal het verkeer vanuit de Goudregenstraat en Wijngaardstraat moeten omrijden via de Beukenstraat.

Infrabel vernieuwt de installatie naar een moderne digitaal gestuurde seinrichting tussen de Koning Leopold III-laan en het station van Lichtervelde. De graafwerken werden al begin maart gestart en zullen nog 5 maanden duren. Infrabel voert ook spoorvernieuwingswerken uit aan spoorlijn 66 tussen de Herdersstraat en de Italianenlaan . Zo worden onder meer de rails en de dwarsliggers vernieuwd. Dit is een mobiele werf, dus de werken schuiven op naargelang de vooruitgang van het werk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.