Nultolerantie voor wie coronamaatregelen niet naleeft op Bierfestival in Roeselare

Katrien Vanbrabant, Linda Schellens en Stijn Couvreur zijn blij dat de zesde editie van het Bierfestival toch plaatsvindt. (foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Op zaterdag 10 oktober vindt de zesde editie van het Bierfestival #VANRSL plaats. Je kunt er bier proeven van dertien verschillende brouwers, volledig coronaveilig.

Organiseren of niet organiseren? Het was de vraag waar ook de organisatie van het Bierfestival #VANRSL mee worstelde. “We zitten nu al zes à zeven maanden in ons kot. Als we iets kunnen organiseren, dan moeten we dat doen”, klinkt het bij Stijn Couvreur. “Dus besloten we om er volop voor te gaan. De conferentieruimte van Expo Roeselare ruilen we voor een beuk van de hallen zelf, waardoor we veel meer ruimte hebben om iedereen op voldoende afstand te plaatsen. In totaal kunnen er op hetzelfde moment 200 mensen binnen. Met wat verloop in de loop van de dag mikken we op 800 à 1.000 bierliefhebbers.”

“We volgen daarbij de regels van de horeca. We begeleiden de mensen naar tafel. Handen ontsmetten is verplicht, net als het dragen van een mondmasker bij elke verplaatsing. We zullen hier streng op toezien en hanteren een nultolerantie. Wie zich niet aan de regels houdt, vliegt onverbiddelijk buiten”, stelt Stijn.

Brouwer als ober

“Een coronaveilig evenement organiseren vraagt heel wat extra inzet. Normaal kunnen we rekenen op tien medewerkers. Nu zullen dat er maar liefst veertig zijn. Iedereen blijft ook aan tafel zitten. Om de mensen toch kennis te laten maken met de verschillende brouwers, dertien in totaal, krijgt iedereen een blad met uitleg over alle brouwers en bieren. Daarnaast zullen de brouwers ook als ober werken en dus hun bier aan tafel brengen en eventueel kort wat uitleg geven. We hebben geen vrees dat het evenement uit de hand loopt. Een bierfestival is er vooral voor de bierliefhebbers die nieuwe bieren willen leren kennen, het is geen bacchanaal!”

De entreeprijs bedraagt 10 euro, daarvoor krijg je een proefglas (dat na elk bier op voldoende temperatuur wordt gewassen) en vijf jetons waarmee je vijf verschillende bieren kunt proeven. Afspraak op zaterdag 10 oktober van 13 tot 23 uur in Expo Roeselare. (Thomas Dubois)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier