Dieter De Clercq (30) en Gilles Verhaeghe (27) zijn ondernemers pur sang. Twee jaar geleden namen ze Café 56 in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk over, vorig jaar stampten ze met succes in een bosje in de Trakelweg de hippe zomerbar Nuba-R uit de grond. Dit jaar opent Nuba-R opnieuw. "Op nog geen 100 meter van de vorige locatie", legt Dieter uit. "We moesten verhuizen omdat Ghelamco daar binnenkort een project opstart. Maar deze projectontwikkelaar wou graag opnieuw met ons samenwerken en zo konden we terecht op de site-Blekerij."
...

Dieter De Clercq (30) en Gilles Verhaeghe (27) zijn ondernemers pur sang. Twee jaar geleden namen ze Café 56 in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk over, vorig jaar stampten ze met succes in een bosje in de Trakelweg de hippe zomerbar Nuba-R uit de grond. Dit jaar opent Nuba-R opnieuw. "Op nog geen 100 meter van de vorige locatie", legt Dieter uit. "We moesten verhuizen omdat Ghelamco daar binnenkort een project opstart. Maar deze projectontwikkelaar wou graag opnieuw met ons samenwerken en zo konden we terecht op de site-Blekerij."Net als in 2017 is groen een heel belangrijk thema voor het duo. "Het gaat weer om een bosje, maar dan wel een pak groter", vertellen ze. "We kunnen nu 750 personen ontvangen in vergelijking met 450 vorig jaar. Die groene omgeving is echt wel de ziel van de zomerbar. We letten er ook op dat alles de nodige rust uitstraalt. We hebben bijvoorbeeld zithoeken gemaakt, maar we laten voldoende ruimte. De mensen zullen dus niet op elkaar gepakt zitten.""Het was niet vanzelfsprekend om het bos langs de Trakelweg om te vormen tot Nuba-R. Op zondag, onze vrije dag, hebben we hier vaak opgekuist. Dat was nodig, want er lag hier een pak afval, zelfs autobanden."Na de eerste succesvolle editie kijken velen uit naar een bezoekje aan Nuba-R. De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen. "We doen er alles aan om er opnieuw een topeditie van te maken", pikt Gilles in. "Hoge verwachtingen schrikken ons niet af, ze houden ons wakker. We willen zelf ook elke keer beter doen. Het moet niet per se groter worden, maar we willen de lat voor onszelf wel altijd iets hoger leggen.""We hebben alvast de toestemming gekregen van stad Kortrijk om langer open te blijven", aldus nog Dieter. "Vorig jaar sloten we altijd om 22 uur, nu zullen we op zondag tot 23 uur en op vrijdag en zaterdag tot middernacht open zijn. In het weekend zal je bovendien vanaf 11 uur bij ons terechtkunnen. In die optiek hebben we ons assortiment snacks wat uitgebreid. Vorig jaar merkten we ook dat er daar wel nood aan was."