Nu zaterdag warmste kerstmarkt voor goed doel in Gits

Vooraan zitten Marlies Cecat met Maurice Staelens en Eva Pollet. Achteraan herkennen we Dries Staelens, Gregory Gysel en Henny Provoost. Zij zijn klaar voor hun kerstmarkt op de hoeve. © (foto EV)
Redactie KW

Voor de tweede keer op rij organiseren drie uitgeweken Lichterveldenaars op zaterdag 14 december een kerstmarkt in Gits. De opbrengst gaat naar twee goede doelen, vzw Kiekafobee en De Zonnegloed. Met hutsepot, braadworsten, soep en een optreden van The Lovebirds gaan ze voor de titel van zaligste kerstmarkt op de gezelligste hoeve van Gits, in de Diksmuide Boterweg.

Gregory Gysel, Dries Staelens en Henny Provoost zijn alle drie afkomstig uit Lichtervelde en al sinds jaar en dag goede vrienden. Dries en Henny weken intussen uit naar Gits, maar de vriendschap tussen de drie bleef. “Vorig jaar besloten we samen iets te doen voor de Warmste Week. Last minute boksten we een kerstmarkt in elkaar. Eigenlijk maakten we heel weinig reclame en het was heel koud, maar toch werd het een succes. Daarom gaan we dit initiatief dit jaar weer herhalen”, klinkt het.

Verwarmde tent

Samen met Marlies Cecat en Eva Pollet zijn ze al druk bezig met de voorbereidingen. Het vijftal geeft wat uitleg bij het concept dat grotendeels ongewijzigd bleef: “Onze kerstmarkt gaat door op zaterdag 14 december in de Diksmuide Boterweg 12, op de hoeve van Dries en Marlies. Daar zullen we zorgen voor een overdekte bar en een verwarmde tent. Zo is het ook aangenaam bij erg koud weer en voor gezinnen met kindjes. We voorzien verse soep, croques, hutsepot, braadworsten, drank en traditionele kerstmarktdrankjes zoals glühwein en Hasseltse Koffie.”

Naast hapjes en drankjes zorgen de vrienden ook voor de nodige animatie. “Onze markt gaat van start om 16 uur en om 18 uur komt de Kerstman al langs voor een bezoekje. Daarnaast zal er een grote prijzenkerstboom staan. Elke kerstbal is te koop en verbergt een prijs. Voor de muzikale noot zorgt de plaatselijke Lichterveldse coverband The Lovebirds.”

Geen warme actie zonder een goed doel. Hier worden de inkomsten verdeeld over twee goede doelen, de vzw’s Kiekafobee en De Zonnegloed. Kiekafobee maakt met het project Noctiluca vakanties mogelijk aan de Belgische kust voor gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte. De Zonnegloed is een erkend Europees opvangcentrum voor uitheemse wilde dieren die niet terug naar de natuur kunnen. Het zijn dieren afkomstig uit beslagnames van circussen, zoos, illegale handel of achtergelaten en gedumpte dieren. “Nu is het enkel nog hopen op mooi weer, een grote opkomst, veel ambiance en een mooie opbrengst”, besluiten de vrienden. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier