Nu ook online versie van tijdschrift ‘Cnocke is hier’

Danny Lannoy en Dirk Overstraete zijn trots op de site. © DM
Redactie KW

De heemkundige kring ‘Cnocke is hier’ heeft nu ook een website. Je kan er terecht voor oude tijdschriften en brochures, boeken en allerhande zaken.

De bedoeling is dat binnenkort via e-mail een nieuwsbrief zal uitgegeven worden, een digitale krant met bijzonderheden over Knokke-Heist. “Want er is dringend meer aandacht nodig voor het behoud en beheer van ons patrimonium. Belangrijk is niet de weg die je bewandelt, maar het spoor dat je achterlaat. Het is de taak van de heemkundige kringen om de verantwoordelijken die voor de uitbouw van onze badstad zorgden in vervlogen tijden, in herinnering te brengen”, aldus voorzitter Danny Lannoy.

Knokse verhalen

In zijn nieuwste tijdschrift brengt ‘Cnocke is Hier’ het verhaal van Charles Warren, een Engelse golfprofessor die in de jaren 1900 in Knokke belandde. “Hij was een veteraan- officier van de Boer War in Zuid-Afrika. Naast het golf spelen viel zijn oog op de jonge Knokse Valentine Stockx en ze trouwden. Aanvullend vinden we een uittreksel van ‘The Belgian Gazette’ over de te kleine Engelse kapel voor de vele Britten die hier verbleven nog vóór WO I. Dit en nog veel meer kan je in het tijdschrift lezen. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier