Nu ook mogelijkheid om te barbecueën in Het Vlaspark in Kuurne

Het natuurgebeid ‘Het Vlaspark’, dat vorig jaar geopend werd en gelegen is in de onmiddellijke nabijheid van het centrum van Kuurne, heeft er sinds vrijdagnamiddag een extra troef bij. Na de picknicktafels en de minibibliotheek die er werden geplaatst, is het sinds heden ook mogelijk om er te gaan barbecueën.

© BRU

“Het afgelopen jaar merkten we dat op regelmatige tijdstippen mensen kwamen picknicken in Het Vlaspark”, weet burgemeester Francis Benoit. “Sommigen wilden er ook graag eens barbecueën, en om deze wens waar te maken investeerde de gemeente Kuurne 4000 euro in het natuurdomein om een stenen barbecuetoestel te plaatsen dat volledig gratis kan gebruikt worden. Het enige wat het gemeentebestuur vraagt, is dat het toestel proper wordt achtergelaten door de gebruikers en dat ook al het vuilnis wordt achtergelaten in een vuilnisbak. Reserveren van het toestel in niet nodig.”

In de nabijheid van het barbecuetoestel zullen ook preventietips worden geplaatst waaraan de gebruikers zich moeten houden. Bij extreem droge periodes zal het barbecuetoestel niet bruikbaar zijn, aangezien dan het brandgevaar te groot is. Het waren laatstejaarsleerlingen van het Spes Nostra intituut Kuurne die vrijdag omstreeks 17 uur als eerste het toestel in gebruik namen.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.