Nu ook in Oostende een babytheek: een bibliotheek voor babyspullen

In navolging van Brussel opent in Oostende de eerste West-Vlaamse babytheek. Later dit jaar volgt ook nog Kortrijk. In een babytheek kunnen (groot)ouders heel voordelig babyspullen ontlenen. Daarnaast wordt er in Oostende ook een verdeelpunt voor herbruikbare luiers gestart.

© GLO

De babytheek is een duurzaam concept ontwikkeld door Netwerk Bewust verbruiken met steun van Vlaanderen Circulair. Het is een uitleendienst voor babyspullen.

“Met veel liefde kopen en krijgen heel wat jonge ouders zeer veel babyspullen”, klinkt het. “De realiteit is dat een groot deel van dat materiaal slechts een korte tijd nodig is, gezien de groeispurt bij baby’s. Veel gerief komt dan ook snel op zolder terecht. De vraag is dan ook hoe we dit duurzamer kunnen organiseren? Zowel op klimaatvlak en financieel gebied , levert de babytheek voor jonge gezinnen en kinderen een grote meerwaarde.”

De babytheek in Oostende, gevestigd in het CKG Kapoentje in de Louisastraat, heeft een breed gamma aan babyspullen samengesteld, die op alle ontwikkelingsfasen van het kind inspeelt. Via lidmaatschap van twintig euro per jaar kunnen ouders gerief ontlenen. Van flesjes tot kinderwagens, bedjes, wippertjes… Voor een aantal producten betaal je een kleine waarborg. Het complete aanbod is online te consulteren in een catalogus.

Naast de babytheek kan je in CKG Kapoentje voortaan ook een verdeelpunt voor herbruikbare luiers vinden, in samenwerking met De Luierhoek uit Gent.

Babytheek Oostende is opgezet door CKG Kapoentje in samenwerking met Netwerk Bewust Verbruiken en met steun van Vlaanderen Circulair. De lokale partners van Babytheek Oostende zijn Gezinsbond Oostende, O.666 en De Luierhoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.