Nu ook frituur in… Pilkem

foto TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Ieperse gehucht Pilkem, tussen Langemark en Boezinge, krijgt een frituur. Langemarkenaar Jens Sinnaeve bakt voorlopig frietjes in zijn mobiele frietwagen voor hij over enkele weken de deuren opent van zijn vaste frituur.

Al ruim twee jaar zagen passanten in de Langemarkstraat in het gehuchtje Pilkem een oud en verlaten frietkot staan. Sinds een tweetal weken is er echter wat beweging in de buurt van de frituur. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat Jens Sinnaeve (33) ernaast met een mobiele frituur, als opstapje voor het grotere werk in de vaste frituur. “Vroeger deed ik tuinaanleg, maar van 2013 tot 2016 baatte ik een frituur uit aan de kust, tussen Wenduine en Blankenberge”, vertelt Jens, die getrouwd is met Daisy Struyve. Hij is de vader van drie kinderen: Luna, Aimée en Estée. “Ik moest daar weg, omdat er een stroomcabine en een gebouw moest komen. Dus heb ik de frituur verhuisd naar hier. Mijn oorspronkelijke doel was om in het weekend feestjes te doen met de mobiele frituur onder de naam Verhelst Frittestores, maar ook de vaste frituur weer te openen. In afwachting zette ik sinds vorige maandag de mobiele frituur enkele dagen in de week ook hier om het klantenbestand op te bouwen. Over een week of twee zou ik dan willen verhuizen naar de vaste frituur. Waarschijnlijk zal ik dat dan Frittestores Pilkem noemen. Al is de naam nog niet 100 procent zeker.”

Parking

Het frietkot staat aan een oude ast. “Die is van mijn moeder, die met Ballonnetje en Babyland twee kindercrèches heeft in Langemark. Ik ben eigenaar van de grond ernaast. Samen delen we het”, vervolgt Jens. “Binnen is het al helemaal ingericht en proper. Ik moet alleen nog een verhoging maken om de frituur gemakkelijker toegankelijk te maken. Met tijd zal ik misschien een ander gebouw plaatsen, maar eerst een beetje opbouwen. Parking is er naast en achter de frituur. Als er binnenkort aan de weg gewerkt wordt, zal ik van de gelegenheid gebruik maken om de parking wat mooier in te richten.”

Buren

Jens is alvast enthousiast om iets op te bouwen in Pilkem. “Anders is er tussen Langemark en Boezinge niets. De buurtbewoners zijn ondertussen al quasi allemaal langsgekomen en zijn heel positief. Ze waren ook vragende partij. Twee jaar hebben ze de oren van mijn hoofd gezaagd: wanneer gaat dat frietkot open?”, lacht Jens. “Voor mij is het alvast gemakkelijker. De frituur aan de kust draaide heel goed. We zaten tussen twee campings en tot op vandaag krijg ik nog berichtjes van mensen die zeggen dat ze mijn frietjes missen. Maar ik had de afstand tussen Langemark en de kust misschien verkeerd ingeschat. Drie kwartier was het rijden en in het weekend bleven we zelfs overnachten. Nu ben ik vlakbij thuis. Als ik iets nodig heb kan ik snel heen en weer gaan.”

Wie nu alvast frietjes van Jens wil proeven kan langsgaan op maandag en dinsdag van 11.30 uur tot 14 uur en van 17.30 uur tot 21 uur en op woensdag en vrijdag van 17.30 uur tot 21 uur. “Mensen kunnen hun frietjes hier opeten aan een tafeltje, maar de meesten komen om af te halen. In de toekomst wil ik in de vaste frituur ook schotels zoals stoofvlees, vol-au-vent en vispannetjes aanbieden, maar dat zal in een later stadium zijn. Eerst rustig alles opbouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier