Nu ook Fietsbieb in Staden

Redactie KW

Staden beschikt sinds zaterdagnamiddag over een Fietsbieb. De Bieb zet tweedehandse kinderfietsen tiptop in orde om ze vervolgens voor een prijsje ter beschikking te stellen van fietsertjes tussen 2 en 12.

“De Fietsbieb is een initiatief van Beweging.net.”, legt lokaal Beweging.net-voorzitter Marc Van Ysacker uit. “Onze Fietsbieb is meteen de 19de die in West-Vlaanderen zijn deuren opent. Een Fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen volledig in orde om ze nadien voor een prijsje ter beschikking te stellen van jonge fietsertjes. Voor 20 euro fietsgeld en een waarborg van 20 euro kunnen kinderen van 2 tot 12 één jaar lang een kinderfiets op maat gebruiken. Gedurende dat jaar mag de ontleende fiets altijd ingewisseld worden voor een ander exemplaar uit onze bieb. Uitgangspunt voor het initiatief is het gegeven dat kinderen hun fiets snel ontgroeien. Vooraleer ze naar de middelbare school trekken, hebben ze al 2 tot 3 fietsen gehad. Voor jonge gezinnen is dat een behoorlijke hap uit het gezinsbudget”.

Nu ook Fietsbieb in Staden

Geert Cuvelier, coördinator van de plaatselijke afdeling, zorgde ervoor dat alle aangeboden fietsjes op punt werden gezet en van een sticker en een volgnummer werden voorzien. Iedere fiets kreeg ook een foto op de site www.fietsbieb.be, zodat kandidaat-huurders al een eerste zicht hebben op de beschikbare tweewielers. Om te kunnen starten met een Fietsbieb wordt een vast uitleenpunt gezocht in de gemeente. Bedoeling is dat de Bieb op vaste tijdstippen open is gedurende enkele uren, één of twee keer per maand”. In Staden vond de Fietsbieb een onderkomen bij Maurice Verschaeve in de Ooststraat 1. De Stadense Fietsbieb is elke derde zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur open, met uitzondering voor de maanden december en januari. De Bieb draait ook volledig op vrijwilligers. “We zoeken nog vrijwilligers om de uitleenbeurten te helpen organiseren.”, weet Marc Van Ysacker. “Voorlopig staan enkel een paar mensen van Beweging.net paraat.”

Vrijwilligers kunnen zich melden bij Geert Cuvelier : 0497/73.06.27.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier