Nu ook een coronastreep door merendeel van de Canadese herdenkingsplechtigheden

© DM
Redactie KW

Na het afschaffen van het Canadese Wandelweekend en de 47ste Canadese Bevrijdingsmars worden nu ook het gros van de herdenkingsplechtigheden geannuleerd. Door alle plechtigheden op Nederlands grondgebied gaat er op 7 en 8 november een coronastreep.

“De uitvoerige contacten met de verschillenden gemeentebesturen, met verschillende instanties en met Canada gedurende de laatste maanden hebben niet mogen baten. Door de nieuwe maatregelingen en de noodverordening in Nederland kan het gemeentebestuur van Sluis geen toelating verlenen om de novemberherdenkingen te laten doorgaan”, vertelt organisator Danny Lannoy. “De gezondheid staat immers nog altijd voorop. Toch betreurt het Canada comité ten zeerste dat de verschillende ceremonies dit jaar niet kunnen plaatsvinden.”

Huizen bevlaggen

“Een beperkt Canadees Militair Contingent komt wel naar Knokke-Heist voor de plechtigheden van zaterdag 7 november, met een bloemenhulde bij het Verzetsplein, de bevrijdingsmis in de Margaretakerk en een bezoek aan de Canadese militaire begraafplaats te Adegem. Aansluitend op de vraag van het For Freedom Museum vragen wij om in de week van 1 November toch de huizen te bevlaggen met de Canadese Maple Leaf want wij blijven de Canadezen dankbaar voor hun inzet bij de bevrijding van onze streek in 1944. De organisatie kijkt uit naar het weekend van 5-6-7 november 2021 om opnieuw te stappen in de voetsporen van de Canadezen. Een traditie die in Knokke-Heist en in Zeeuws-Vlaanderen niet mag verdwijnen.” (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier