Nu ook bevraging van inwoners Boezinge

Jeroen Laseure

Na een eerste algemene bevraging van alle Ieperlingen krijgen nu de Boezingenaars een aparte bevraging in de bus. Aanleiding is de geplande rioleringswerken.

Aquafin en Stad Ieper leggen nieuwe riolen in de dorpskern en maken van de gelegenheid gebruik om een nieuwe rijbaan, het straatmeubilair, de parkeerruimte, de voetpaden en de fietsstroken te vernieuwen.

Eind vorige maand organiseerde het stadsbestuur al een infomarkt waar meer dan 200 Boezingenaars naartoe kwamen. “Op de infosessie kregen de dorpelingen persoonlijke toelichting en de mogelijkheid om de pistes voor heraanleg te bestuderen”, aldus het stadsbestuur. “Het ging nog niet om uitgewerkte plannen, maar om dwarsdoorsnedes. Eén van de dingen dat het stadsbestuur alvast heeft onthouden is dat heel wat Boezingenaars zich zorgen maken over de rijbaan: komen er opnieuw kasseien of niet? De bestuursploeg wil nu, zoals aangekondigd, de participatie een stap hoger tillen. Met Kvraagetaan…de Ieperlingen is een initiatief opgestart waar Ieper een traditie van wil maken. Ook voor de opknapbeurt van de dorpskern Boezinge lanceert Ieper opnieuw een bevraging: op papier in de bussen van de inwoners van de Diksmuidseweg (dorp Boezinge) en digitaal. Het stadsbestuur wil hiermee de mening van de Boezingenaren kennen over onder meer mobiliteit, groenaanleg, zitbanken, aanpak zwerfvuil, veiligheid en aanpak van de werken. De bevraging ‘Doortocht Boezinge’ loopt een maand. De papieren versie kan gedeponeerd worden in de bevragingsbrievenbussen aan OC Ten Vrielande en Ac Auris. Digitaal kan dat via www.ieper.be/bevraging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier